,, ,

Sivrisinek ile Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor

Gündem 15.08.2024 - 13:44, Güncelleme: 15.08.2024 - 13:47 6207+ kez okundu.
 

Sivrisinek ile Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor

Sinop’ta sivrisinek popülasyonunu kontrol altına almak için önemli bir iş birliği protokolü imzalandı.
Sivrisinek popülasyonunu kontrol altına almak amacıyla önemli bir iş birliği protokolü imzalandı. Sinop Valiliği koordinesinde, Sinop İl Özel İdaresi, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında “İş Birliği Protokolü” yapıldı. Vali Dr. Mustafa Özarslan ’ın başkanlığında gerçekleştirilen imza törenine İl Genel Meclis Başkanı Ersin Yaman , İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl , İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Aslan , İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem ve Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Selim Güler katıldı. Bölgede çeltik üretiminin yaygın olması ve buna bağlı olarak birçok sulak ve bataklık alanın bulunması nedeniyle yaz aylarında sivrisineklerin popülasyonunda artış yaşanıyor. Bu durum halk sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturduğundan, imzalanan iş birliği protokolü ile kapsamlı mücadele çalışmaları başlatıldı. Protokol kapsamında: Merkez ilçeye bağlı köylerde, “Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaçlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda insektisit ve lavrasit kullanılarak ilaçlama yapılacak. Ayrıca, sivrisinek ile mücadeleye yönelik 12 ay boyunca çeşitli eğitimler düzenlenecek. Yaz aylarında, vatandaşların yoğun olarak kullandığı ortak alanlar düzenli aralıklarla ilaçlanacak. Sivrisineklerin üreme ve beslenme bölgelerinde, özellikle larvaların kuluçka dönemlerinde bulundukları alanlarda yapılacak ilaçlama çalışmaları ile sivrisinek popülasyonunun kontrol altına alınması hedefleniyor.
Sinop’ta sivrisinek popülasyonunu kontrol altına almak için önemli bir iş birliği protokolü imzalandı.

Sivrisinek popülasyonunu kontrol altına almak amacıyla önemli bir iş birliği protokolü imzalandı. Sinop Valiliği koordinesinde, Sinop İl Özel İdaresi, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında “İş Birliği Protokolü” yapıldı.

Vali Dr. Mustafa Özarslan ’ın başkanlığında gerçekleştirilen imza törenine İl Genel Meclis Başkanı Ersin Yaman , İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl , İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Aslan , İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem ve Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Selim Güler katıldı.

Bölgede çeltik üretiminin yaygın olması ve buna bağlı olarak birçok sulak ve bataklık alanın bulunması nedeniyle yaz aylarında sivrisineklerin popülasyonunda artış yaşanıyor. Bu durum halk sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturduğundan, imzalanan iş birliği protokolü ile kapsamlı mücadele çalışmaları başlatıldı.

Protokol kapsamında:

Merkez ilçeye bağlı köylerde, “Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaçlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda insektisit ve lavrasit kullanılarak ilaçlama yapılacak. Ayrıca, sivrisinek ile mücadeleye yönelik 12 ay boyunca çeşitli eğitimler düzenlenecek.

Yaz aylarında, vatandaşların yoğun olarak kullandığı ortak alanlar düzenli aralıklarla ilaçlanacak. Sivrisineklerin üreme ve beslenme bölgelerinde, özellikle larvaların kuluçka dönemlerinde bulundukları alanlarda yapılacak ilaçlama çalışmaları ile sivrisinek popülasyonunun kontrol altına alınması hedefleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.