,, ,

Milli Eğitim Bakanlığı Duyurdu: Veliler, Çocukların Matematik Başarısına Katkı Sağlayacak

Eğitim 24.08.2024 - 14:12, Güncelleme: 24.08.2024 - 14:12 11423+ kez okundu.
 

Milli Eğitim Bakanlığı Duyurdu: Veliler, Çocukların Matematik Başarısına Katkı Sağlayacak

MEB, velilerin çocuklarının matematik becerilerini geliştirmesi için destekleyici etkinliklerle dolu bir eğitim programı başlattı
Milli Eğitim Bakanlığı , velilerin öğretmen rolü üstlenmeden, öğretmenin verdiği eğitimi destekleyici etkinliklerle çocuklarının matematiksel becerilerini geliştirmelerine ve öğrendikleri bilgileri pekiştirmelerine yardımcı olabileceğini açıkladı. Bu destek sayesinde çocukların matematik başarısında önemli bir artış sağlanabileceği vurgulandı. İlkokul düzeyindeki matematik eğitiminin veliler tarafından desteklenmesinin, çocukların akademik hayatlarına ve günlük problemleri çözme becerilerine olumlu etkiler yaptığı biliniyor. Velilerin matematiğe karşı olumlu tutum ve davranışlar geliştirmesi, çocukların akademik başarılarını da artırıyor. Bu amaçla hazırlanan "İlkokul Çocuklarının Matematik Becerilerinin Gelişmesi İçin Veli Eğitimi Kurs Programı" ile velilere, çocuklarının matematik yeteneklerini geliştirmelerine katkı sağlayacak bilgi ve becerilerin kazandırılması hedefleniyor. Eğitim, 16 Ağustos’tan itibaren Halk Eğitimi Merkezleri Bilişim Ağı (HEMBA) üzerinden dört saatlik uzaktan eğitim olarak sunulmaya başlandı. Eğitim programı, yıl boyunca talebe göre sürekli olarak açılacak ve öğretmenler ile usta öğreticiler tarafından verilecek. Ailelerin evde çocuklarının matematik eğitimine katkı sağlaması amacıyla 13 video ve 13 etkileşimli içerikten oluşan toplam 26 eğitim materyali hazırlandı. Online platformda yayımlanan içeriklerde, ilköğretim matematik müfredatı tanıtılarak, müfredatta yer alan kazanımlara çocukların daha kolay erişebilmesi için velilere rehberlik ediliyor. Bu içerikler, videolarla detaylandırılarak interaktif etkinliklerle desteklendi. Eğitim içeriği, ilkokulda matematik eğitimi, çocuklarda matematiğe yönelik olumlu tutum geliştirme yolları, temel matematik kavramları ve ilkokul döneminde yapılabilecek matematik etkinlikleri gibi başlıklardan oluşuyor. Eğitimde bireysel ve grupla öğrenmeyi destekleyici yöntemler ön planda tutuluyor.
MEB, velilerin çocuklarının matematik becerilerini geliştirmesi için destekleyici etkinliklerle dolu bir eğitim programı başlattı

Milli Eğitim Bakanlığı , velilerin öğretmen rolü üstlenmeden, öğretmenin verdiği eğitimi destekleyici etkinliklerle çocuklarının matematiksel becerilerini geliştirmelerine ve öğrendikleri bilgileri pekiştirmelerine yardımcı olabileceğini açıkladı. Bu destek sayesinde çocukların matematik başarısında önemli bir artış sağlanabileceği vurgulandı.

İlkokul düzeyindeki matematik eğitiminin veliler tarafından desteklenmesinin, çocukların akademik hayatlarına ve günlük problemleri çözme becerilerine olumlu etkiler yaptığı biliniyor. Velilerin matematiğe karşı olumlu tutum ve davranışlar geliştirmesi, çocukların akademik başarılarını da artırıyor.

Bu amaçla hazırlanan "İlkokul Çocuklarının Matematik Becerilerinin Gelişmesi İçin Veli Eğitimi Kurs Programı" ile velilere, çocuklarının matematik yeteneklerini geliştirmelerine katkı sağlayacak bilgi ve becerilerin kazandırılması hedefleniyor.

Eğitim, 16 Ağustos’tan itibaren Halk Eğitimi Merkezleri Bilişim Ağı (HEMBA) üzerinden dört saatlik uzaktan eğitim olarak sunulmaya başlandı. Eğitim programı, yıl boyunca talebe göre sürekli olarak açılacak ve öğretmenler ile usta öğreticiler tarafından verilecek.

Ailelerin evde çocuklarının matematik eğitimine katkı sağlaması amacıyla 13 video ve 13 etkileşimli içerikten oluşan toplam 26 eğitim materyali hazırlandı. Online platformda yayımlanan içeriklerde, ilköğretim matematik müfredatı tanıtılarak, müfredatta yer alan kazanımlara çocukların daha kolay erişebilmesi için velilere rehberlik ediliyor. Bu içerikler, videolarla detaylandırılarak interaktif etkinliklerle desteklendi.

Eğitim içeriği, ilkokulda matematik eğitimi, çocuklarda matematiğe yönelik olumlu tutum geliştirme yolları, temel matematik kavramları ve ilkokul döneminde yapılabilecek matematik etkinlikleri gibi başlıklardan oluşuyor. Eğitimde bireysel ve grupla öğrenmeyi destekleyici yöntemler ön planda tutuluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.