,, ,

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: "Gençlerimize Müjde: Milli Teknoloji Atölyeleri Geliyor!"

Gündem 02.09.2024 - 10:12, Güncelleme: 02.09.2024 - 10:12 3145 kez okundu.
 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: "Gençlerimize Müjde: Milli Teknoloji Atölyeleri Geliyor!"

Bakan Kacır, gençlerin projelerini hayata geçirebileceği Milli Teknoloji Atölyeleri’nin kurulacağını duyurdu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır , gençlere yönelik önemli bir projeyi duyurdu. Bakan Kacır, üniversitelerde ve TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinde kurulacak Milli Teknoloji Atölyeleri ile gençlere hayallerindeki projeleri hayata geçirme ve ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarına hazırlanma imkânı sunacaklarını açıkladı. Bakan Kacır, Milli Teknoloji Hamlesi hedefleri doğrultusunda 81 ilde kurulması planlanan bu atölyelerin, gençlerin fikirlerini gerçeğe dönüştürmelerine olanak sağlayacağını belirtti. Bu atölyelerle milli teknolojiler geliştirecek ve üretecek gençlere destek verileceğini, yerli ve milli sanayi için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının yetiştirileceğini ifade etti. Ayrıca, girişimci gençlerin ihtiyaç duyduğu teknik ve mesleki eğitim süreçlerinin de bu atölyelerde destekleneceğini vurguladı. Bakan Kacır, Milli Teknoloji Atölyeleri aracılığıyla bilim ve teknoloji yarışmalarına katılacak takımlara makine, teçhizat ve sarf malzeme desteği sağlanacağını belirterek, gençlere yeni ufuklar açacak bu projeye ilişkin detayları paylaştı.
Bakan Kacır, gençlerin projelerini hayata geçirebileceği Milli Teknoloji Atölyeleri’nin kurulacağını duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır , gençlere yönelik önemli bir projeyi duyurdu. Bakan Kacır, üniversitelerde ve TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinde kurulacak Milli Teknoloji Atölyeleri ile gençlere hayallerindeki projeleri hayata geçirme ve ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarına hazırlanma imkânı sunacaklarını açıkladı.

Bakan Kacır, Milli Teknoloji Hamlesi hedefleri doğrultusunda 81 ilde kurulması planlanan bu atölyelerin, gençlerin fikirlerini gerçeğe dönüştürmelerine olanak sağlayacağını belirtti. Bu atölyelerle milli teknolojiler geliştirecek ve üretecek gençlere destek verileceğini, yerli ve milli sanayi için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının yetiştirileceğini ifade etti. Ayrıca, girişimci gençlerin ihtiyaç duyduğu teknik ve mesleki eğitim süreçlerinin de bu atölyelerde destekleneceğini vurguladı.

Bakan Kacır, Milli Teknoloji Atölyeleri aracılığıyla bilim ve teknoloji yarışmalarına katılacak takımlara makine, teçhizat ve sarf malzeme desteği sağlanacağını belirterek, gençlere yeni ufuklar açacak bu projeye ilişkin detayları paylaştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.