,, ,

Bakan Şimşek: Ekonomide Dengelenme ve Büyüme Devam Ediyor

Ekonomi 02.09.2024 - 10:44, Güncelleme: 02.09.2024 - 10:44 5190 kez okundu.
 

Bakan Şimşek: Ekonomide Dengelenme ve Büyüme Devam Ediyor

Bakan Şimşek, ekonomide dengelenme başladığını ve cari açığın daraldığını belirtti
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek , sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ekonomik gelişmelere dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Şimşek, kırılganlıkları önemli ölçüde azalttıkları zorlu bir dönemin geride kaldığını belirterek, ekonomideki olumlu gelişmelere dikkat çekti. Şimşek, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Büyümede dengelenme başladı, cari açık daraldı, risk primi azaldı, dış kaynak girişleri arttı, rezervler iyileşti ve dezenflasyon sürecine girdik.” Bugün açıklanan ikinci çeyrek büyüme verilerine göre, iç talebin büyümeye katkısının 1,2 puana gerilediğini ve net dış talebin pozitif katkısının ise 1,3 puan olduğunu vurgulayan Şimşek, işsizlik oranının yüzde 8,8 ile yatay seyrettiğini ve istihdamın bir önceki çeyreğe göre 205 bin kişi arttığını ifade etti. Bakan Şimşek, güçlü makro finansal istikrarın ve daha destekleyici olması beklenen küresel koşulların, dezenflasyonun büyüme üzerindeki kısa vadeli etkilerini sınırlamasını beklediklerini belirtti. Ayrıca, iyileşen güven ve istikrar ortamını pekiştirecek Orta Vadeli Programı (2025-2027) yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacaklarını duyurdu. Şimşek, kalıcı fiyat istikrarını sağlayarak sürdürülebilir büyümenin zeminini sağlamlaştıracak ve vatandaşların refahını artıracak politikaları kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerini vurguladı.
Bakan Şimşek, ekonomide dengelenme başladığını ve cari açığın daraldığını belirtti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek , sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ekonomik gelişmelere dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Şimşek, kırılganlıkları önemli ölçüde azalttıkları zorlu bir dönemin geride kaldığını belirterek, ekonomideki olumlu gelişmelere dikkat çekti.

Şimşek, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Büyümede dengelenme başladı, cari açık daraldı, risk primi azaldı, dış kaynak girişleri arttı, rezervler iyileşti ve dezenflasyon sürecine girdik.”

Bugün açıklanan ikinci çeyrek büyüme verilerine göre, iç talebin büyümeye katkısının 1,2 puana gerilediğini ve net dış talebin pozitif katkısının ise 1,3 puan olduğunu vurgulayan Şimşek, işsizlik oranının yüzde 8,8 ile yatay seyrettiğini ve istihdamın bir önceki çeyreğe göre 205 bin kişi arttığını ifade etti.

Bakan Şimşek, güçlü makro finansal istikrarın ve daha destekleyici olması beklenen küresel koşulların, dezenflasyonun büyüme üzerindeki kısa vadeli etkilerini sınırlamasını beklediklerini belirtti. Ayrıca, iyileşen güven ve istikrar ortamını pekiştirecek Orta Vadeli Programı (2025-2027) yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacaklarını duyurdu. Şimşek, kalıcı fiyat istikrarını sağlayarak sürdürülebilir büyümenin zeminini sağlamlaştıracak ve vatandaşların refahını artıracak politikaları kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.