,, ,

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, 30. Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği'ne Katıldı

Gündem 02.09.2024 - 11:41, Güncelleme: 02.09.2024 - 11:41 3533 kez okundu.
 

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, 30. Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği'ne Katıldı

Vali Makas, 30. Karakeçili Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği’ne katılarak birlik ve beraberliğin önemini vurguladı
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas , il protokolü ile birlikte 30. Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği'ne katıldı. Mehter takımı eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başlayan şenlik, jandarma çelik kanatlar, mehteran takımı gösterisi ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Şenlikte bir konuşma yapan Vali Mehmet Makas, Yüce Türk Milletinin en büyük özelliğinin birlik ve beraberlik olduğunu vurguladı. Vali Makas, "Bu şenliği birlik ve beraberliği pekiştirmek adına yapıyoruz. Bu, birinci amacımız. İkinci amacımız ise Bilecik'te Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi, geçmiş ile gelecek arasında bir gönül köprüsü oluşturmak. Mazideki kökünden gücünü almayan hiçbir milletin geleceğe yürümesinin imkanı ve ihtimali yoktur," dedi. Vali Makas, konuşmasının devamında, "Yüce Türk Milleti, dünyaya nizam vermek için yaratılmış bir millettir. Biz buna inanıyoruz. Yüce Türk Milletinin ferdi olmaktan bugün de yarın da gurur duyacağız," ifadelerini kullandı. Ayrıca, şenliğin ilk banisi olan İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Münir Karaloğlu'na ve festivalin düzenlenmesinde emeği geçen tüm devlet büyüklerine teşekkür etti. Konuşmanın ardından, Vali Mehmet Makas'a "Fahri Hemşehrilik Beratı" ve "Osmanlı Tuğrası" takdim edildi. Program, okçuluk, çocuk tekvando gösterileri ve karakucak güreşi gibi çeşitli etkinliklerin ardından, yörük çadırlarının gezilmesiyle sona erdi.
Vali Makas, 30. Karakeçili Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği’ne katılarak birlik ve beraberliğin önemini vurguladı

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas , il protokolü ile birlikte 30. Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği'ne katıldı. Mehter takımı eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başlayan şenlik, jandarma çelik kanatlar, mehteran takımı gösterisi ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Şenlikte bir konuşma yapan Vali Mehmet Makas, Yüce Türk Milletinin en büyük özelliğinin birlik ve beraberlik olduğunu vurguladı. Vali Makas, "Bu şenliği birlik ve beraberliği pekiştirmek adına yapıyoruz. Bu, birinci amacımız. İkinci amacımız ise Bilecik'te Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi, geçmiş ile gelecek arasında bir gönül köprüsü oluşturmak. Mazideki kökünden gücünü almayan hiçbir milletin geleceğe yürümesinin imkanı ve ihtimali yoktur," dedi.

Vali Makas, konuşmasının devamında, "Yüce Türk Milleti, dünyaya nizam vermek için yaratılmış bir millettir. Biz buna inanıyoruz. Yüce Türk Milletinin ferdi olmaktan bugün de yarın da gurur duyacağız," ifadelerini kullandı. Ayrıca, şenliğin ilk banisi olan İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Münir Karaloğlu'na ve festivalin düzenlenmesinde emeği geçen tüm devlet büyüklerine teşekkür etti.

Konuşmanın ardından, Vali Mehmet Makas'a "Fahri Hemşehrilik Beratı" ve "Osmanlı Tuğrası" takdim edildi. Program, okçuluk, çocuk tekvando gösterileri ve karakucak güreşi gibi çeşitli etkinliklerin ardından, yörük çadırlarının gezilmesiyle sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.