,, ,

Bakan Bolat’tan Mısır’la Ticaret Görüşmesi

Gündem 04.09.2024 - 17:33, Güncelleme: 04.09.2024 - 17:33 4532 kez okundu.
 

Bakan Bolat’tan Mısır’la Ticaret Görüşmesi

Bakan Bolat, Mısır Yatırım ve Dış Ticaret Bakanı ile Türkiye-Mısır ticaretini görüştü
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Türkiye'yi ziyaret eden Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El-Sisi 'ye eşlik eden Mısır Yatırım ve Dış Ticaret Bakanı Hassan El-Khatib ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Bakan Bolat, görüşmede Türkiye-Mısır arasındaki ikili ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusundaki kararlılığı vurguladı. İki ülke arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması'nın her iki tarafın yararına olacak şekilde güncellenmesi, ulusal paralarla ticaretin artırılması ve karşılıklı yatırımların güçlendirilmesi gibi önemli konular masaya yatırıldı. Mısırlı Bakan El-Khatib ile işbirliğini daha da güçlendirme hedefi doğrultusunda, kısa süre içinde temel gündem maddelerini ele almaya devam edeceklerini belirten Bolat, ayrıca iki ülke iş çevrelerini bir araya getirecek somut etkinlikler düzenleme konusunda mutabık kaldıklarını ifade etti. Ticaret Bakanı Bolat, bu adımların katkısıyla, Türkiye ile Mısır arasında belirlenen 15 milyar dolarlık ticaret hedefine kısa süre içinde ulaşacaklarına emin olduklarını söyledi.
Bakan Bolat, Mısır Yatırım ve Dış Ticaret Bakanı ile Türkiye-Mısır ticaretini görüştü

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Türkiye'yi ziyaret eden Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El-Sisi 'ye eşlik eden Mısır Yatırım ve Dış Ticaret Bakanı Hassan El-Khatib ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Bolat, görüşmede Türkiye-Mısır arasındaki ikili ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusundaki kararlılığı vurguladı. İki ülke arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması'nın her iki tarafın yararına olacak şekilde güncellenmesi, ulusal paralarla ticaretin artırılması ve karşılıklı yatırımların güçlendirilmesi gibi önemli konular masaya yatırıldı.

Mısırlı Bakan El-Khatib ile işbirliğini daha da güçlendirme hedefi doğrultusunda, kısa süre içinde temel gündem maddelerini ele almaya devam edeceklerini belirten Bolat, ayrıca iki ülke iş çevrelerini bir araya getirecek somut etkinlikler düzenleme konusunda mutabık kaldıklarını ifade etti.

Ticaret Bakanı Bolat, bu adımların katkısıyla, Türkiye ile Mısır arasında belirlenen 15 milyar dolarlık ticaret hedefine kısa süre içinde ulaşacaklarına emin olduklarını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.