,, ,

Bakan Şimşek: "Enflasyon Beklentilerindeki İyileşme Program Hedeflerimizi Destekliyor"

Gündem 13.09.2024 - 11:49, Güncelleme: 13.09.2024 - 11:49 4036 kez okundu.
 

Bakan Şimşek: "Enflasyon Beklentilerindeki İyileşme Program Hedeflerimizi Destekliyor"

Bakan Şimşek, yıl sonu enflasyon beklentisinin %43,1’e gerilediğini açıkladı. 2024’te mali disiplinle enflasyonun düşmesi hedefleniyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek , enflasyon beklentilerindeki olumlu gelişmelerin hükümetin ekonomi programını desteklediğini belirtti. Şimşek, dezenflasyon sürecindeki ilerlemeyle birlikte yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 43,1’e gerilediğini açıkladı. Bakan Şimşek, 12 ve 24 ay sonrası enflasyon beklentilerinin de sırasıyla yüzde 27,5 ve yüzde 18,4 olarak azaldığını ifade ederek, yıllık enflasyonun son 3 ayda 23,5 puan gerilediğini ve eylül ayında yüzde 50’nin altına düşmesinin beklendiğini söyledi. 2024 yılı için öngörülen yüzde 4,9 oranındaki bütçe açığının milli gelire oranını gelecek yıl yüzde 3,1’e düşürmeyi hedeflediklerini belirten Şimşek, bu şekilde mali disiplinin dezenflasyon sürecine güçlü bir destek vereceğini vurguladı. Fiyat istikrarını sağlamak için uygulanan politikaların kararlılıkla sürdürüleceğini ve vatandaşların alım gücünü artırmak amacıyla enflasyondaki yapısal sorunların giderileceğini ekledi.
Bakan Şimşek, yıl sonu enflasyon beklentisinin %43,1’e gerilediğini açıkladı. 2024’te mali disiplinle enflasyonun düşmesi hedefleniyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek , enflasyon beklentilerindeki olumlu gelişmelerin hükümetin ekonomi programını desteklediğini belirtti. Şimşek, dezenflasyon sürecindeki ilerlemeyle birlikte yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 43,1’e gerilediğini açıkladı.

Bakan Şimşek, 12 ve 24 ay sonrası enflasyon beklentilerinin de sırasıyla yüzde 27,5 ve yüzde 18,4 olarak azaldığını ifade ederek, yıllık enflasyonun son 3 ayda 23,5 puan gerilediğini ve eylül ayında yüzde 50’nin altına düşmesinin beklendiğini söyledi.

2024 yılı için öngörülen yüzde 4,9 oranındaki bütçe açığının milli gelire oranını gelecek yıl yüzde 3,1’e düşürmeyi hedeflediklerini belirten Şimşek, bu şekilde mali disiplinin dezenflasyon sürecine güçlü bir destek vereceğini vurguladı. Fiyat istikrarını sağlamak için uygulanan politikaların kararlılıkla sürdürüleceğini ve vatandaşların alım gücünü artırmak amacıyla enflasyondaki yapısal sorunların giderileceğini ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.