,, ,

Musa Heybet, Milli Savunma Bakan Yardımcılığına Atandı

Gündem 14.09.2024 - 11:23, Güncelleme: 14.09.2024 - 11:23 3980 kez okundu.
 

Musa Heybet, Milli Savunma Bakan Yardımcılığına Atandı

Musa Heybet, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Milli Savunma Bakan Yardımcılığı görevine atandı. Heybet, yargı ve idari alandaki tecrübesiyle dikkat çekiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, Musa Heybet Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atandı. Musa Heybet Kimdir? Musa Heybet, 30 Eylül 1969'da Konya’nın Yunak ilçesine bağlı Yavaşlı köyünde doğdu. Eğitim hayatına Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde başlayarak 1990 yılında mezun oldu. Kariyerine Konya Büyükşehir Belediyesi’nde çeşitli görevlerle başlayan Heybet, 1994 yılında İdari Yargı Hakim Adaylığı sınavını kazanarak yargı alanında ilerlemeye karar verdi. Kariyer Yolculuğu Yargı kariyerine 5 Ocak 1995’te hakim adaylığı stajıyla başlayan Musa Heybet, stajının ardından Adana, Gaziantep ve Denizli’de Vergi Mahkemesi üyelikleri ve Ankara İdare Mahkemesi Üyeliği gibi önemli görevlerde bulundu. 31 Mart 2011'de Ankara İdare Mahkemesi Başkanlığına atandı. 2014 yılında Türkiye Adalet Akademisi Genel Kurul Üyeliği ve Denetim Kurulu Üyeliği görevlerine seçildi. Aynı zamanda idari yargı hakim adaylarına ders vererek akademik alanda da katkı sağladı. Müsteşar Yardımcılığı ve Diğer Görevler Ankara İdare Mahkemesi Başkanlığı görevindeyken, 23 Şubat 2015 tarihinde Müsteşar Yardımcılığına getirilen Musa Heybet, bu görevde yargı ve idari konulardaki birikimlerini etkin bir şekilde kullanarak önemli çalışmalara imza attı. Şimdi ise Milli Savunma Bakan Yardımcısı olarak ülkeye hizmet etmeye devam edecek.
Musa Heybet, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Milli Savunma Bakan Yardımcılığı görevine atandı. Heybet, yargı ve idari alandaki tecrübesiyle dikkat çekiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, Musa Heybet Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

Musa Heybet Kimdir?

Musa Heybet, 30 Eylül 1969'da Konya’nın Yunak ilçesine bağlı Yavaşlı köyünde doğdu. Eğitim hayatına Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde başlayarak 1990 yılında mezun oldu. Kariyerine Konya Büyükşehir Belediyesi’nde çeşitli görevlerle başlayan Heybet, 1994 yılında İdari Yargı Hakim Adaylığı sınavını kazanarak yargı alanında ilerlemeye karar verdi.

Kariyer Yolculuğu

Yargı kariyerine 5 Ocak 1995’te hakim adaylığı stajıyla başlayan Musa Heybet, stajının ardından Adana, Gaziantep ve Denizli’de Vergi Mahkemesi üyelikleri ve Ankara İdare Mahkemesi Üyeliği gibi önemli görevlerde bulundu. 31 Mart 2011'de Ankara İdare Mahkemesi Başkanlığına atandı.

2014 yılında Türkiye Adalet Akademisi Genel Kurul Üyeliği ve Denetim Kurulu Üyeliği görevlerine seçildi. Aynı zamanda idari yargı hakim adaylarına ders vererek akademik alanda da katkı sağladı.

Müsteşar Yardımcılığı ve Diğer Görevler

Ankara İdare Mahkemesi Başkanlığı görevindeyken, 23 Şubat 2015 tarihinde Müsteşar Yardımcılığına getirilen Musa Heybet, bu görevde yargı ve idari konulardaki birikimlerini etkin bir şekilde kullanarak önemli çalışmalara imza attı. Şimdi ise Milli Savunma Bakan Yardımcısı olarak ülkeye hizmet etmeye devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.