,, ,

İstanbul'da “KUYU-26” Operasyonu: Organize Suç Örgütüne Büyük Darbe

Gündem 19.09.2024 - 09:19, Güncelleme: 19.09.2024 - 09:20 3039 kez okundu.
 

İstanbul'da “KUYU-26” Operasyonu: Organize Suç Örgütüne Büyük Darbe

İstanbul’da düzenlenen “KUYU-26” operasyonuyla, Abdurrahman Ay’ın liderliğindeki organize suç örgütüne ağır bir darbe vuruldu. Operasyon sonucunda 8 şüpheli yakalanırken, 6’sı tutuklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, suç örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.
İstanbul ’da gerçekleştirilen “KUYU-26” operasyonu, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda başarıyla tamamlandı. Operasyonun hedefi, Abdurrahman Ay liderliğindeki (Yurt Dışı Firar) organize suç örgütüydü. Operasyon kapsamında 8 örgüt üyesi gözaltına alınırken, bunlardan 6’sı tutuklanmış, 2’si hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir. Suç örgütünün, çeşitli yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu tespit edilmiştir. Bu faaliyetler arasında suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yağma, tehdit, işyerlerine yönelik el bombalı saldırılar ve mala zarar verme gibi suçlar yer almaktadır. Ayrıca operasyonda çok sayıda ruhsatsız tabanca ve fişek ele geçirilmiştir. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyona dair sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, organize suç örgütlerinin kazdıkları kuyulara düşeceklerini ve bu tür yapılarla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulamıştır. Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik ederek, “Allah ayağınıza taş değdirmesin, milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullanmıştır. Türkiye’nin her türlü suç örgütüne karşı kararlılıkla mücadele edeceği bir kez daha gösterilmiştir.
İstanbul’da düzenlenen “KUYU-26” operasyonuyla, Abdurrahman Ay’ın liderliğindeki organize suç örgütüne ağır bir darbe vuruldu. Operasyon sonucunda 8 şüpheli yakalanırken, 6’sı tutuklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, suç örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

İstanbul ’da gerçekleştirilen “KUYU-26” operasyonu, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda başarıyla tamamlandı. Operasyonun hedefi, Abdurrahman Ay liderliğindeki (Yurt Dışı Firar) organize suç örgütüydü.

Operasyon kapsamında 8 örgüt üyesi gözaltına alınırken, bunlardan 6’sı tutuklanmış, 2’si hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir. Suç örgütünün, çeşitli yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu tespit edilmiştir. Bu faaliyetler arasında suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yağma, tehdit, işyerlerine yönelik el bombalı saldırılar ve mala zarar verme gibi suçlar yer almaktadır.

Ayrıca operasyonda çok sayıda ruhsatsız tabanca ve fişek ele geçirilmiştir.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyona dair sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, organize suç örgütlerinin kazdıkları kuyulara düşeceklerini ve bu tür yapılarla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulamıştır. Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik ederek, “Allah ayağınıza taş değdirmesin, milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullanmıştır.

Türkiye’nin her türlü suç örgütüne karşı kararlılıkla mücadele edeceği bir kez daha gösterilmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.