,, ,

Bursa Oyuncak Üretimde Devrime İmza Atmalı!

Gündem 22.09.2024 - 18:19, Güncelleme: 22.09.2024 - 18:22 4084+ kez okundu.
 

Bursa Oyuncak Üretimde Devrime İmza Atmalı!

Bursa Oyuncak Müzesi: 4 binden fazla oyuncakla nostalji ve tarih dolu bir yolculuk. 1800’lerden 1990’lara uzanan koleksiyon, her yaşa hitap ediyor
Yazılımcı Derya ve Yiğit Kiremitçi çifti, 2005 yılından bu yana topladıkları 4 binden fazla oyuncaktan oluşan koleksiyonlarını, kurdukları Bursa Oyuncak Müzesi 'nde sergileyerek bir ilke imza atmışlardı. Çift, bu koleksiyonla oyuncak müzesi kurdu. Müzede, bebekler, uzay oyuncakları, teneke ve şişme plastik oyuncaklar, 1800'lerin sonlarından 1990'lı yıllara uzanan dönemde yapılan yaklaşık 130 yıllık ahşap bebek evleri, 1970 ve 1980'lerin nostaljik bakkal ve nostaljik sınıfı ile her yaş grubunda ilgi uyandırabilecek özel bir koleksiyon sergileniyor.  Müzenin kurucusu olan Yiğit Kiremitçi; "Çocukluğumuzdaki Bursa'yı özlüyorum. O günler geri gelmiyor ama bizim elimizde de o güne ait güzel bir koleksiyon oluştu. Çocuklara, bugünkü gençlere bunu göstermenin en güzel yolunun müze kurmak olduğunu düşündük. Birçok oyuncak müzesi var Türkiye'de. Ama ilk Bursa’da oyuncak müzesini bu koleksiyonla biz kurmuş olduk. Biz müzemizde Türk ve yabancı marka oyuncakları dengeli dağıttık. Vitrinlerimiz siyah, bu özenle seçildi çünkü gelen herkes buradaki oyuncağa odaklanabilsin, sevebilsin istedik. İçeride ambiyansı hazırlarken bu oyuncaklarla ziyaretçilerin göz göze gelmesini sağlamaya çalıştık. Burada özellikle müzeyi ziyarete gelen yetişkinleri eski günler bekliyor olacak. Çocuklar heyecanlanacak ama yetişkinler de çok duygusallaşacak." Dedi. Nostajiyi Oyuncaklarla Yaşatıyoruz! Kiremitçi sözlerinin devamında; “Bursa 1940’lı yıllarda oyuncak üretim merkezlerinden biriyken doğunun ucuz kalitesiz batının pahalı dayanıklı oyuncaklarının ortasında bir gizli elinde gayretiyle bir anda var olma şavaşı vermiş. Şimdi biz bu oyuncak müzesi ile kaybettiğimiz oyuncak üretim zenginliğini ilimize tekrar kazandırabilmek için “Üretim Atelyesi” kurduk. Üniversitelerimiz başta olmak üzere eski günlere katkı koyabilecek meslek odalarımız ve herkesten atelyemize  destek bekliyoruz. Bursa’nın kaybettiği bir değeri oyuncak üretim merkezini tekrar kazandırmak amacıyla başlattığımız çalışmaya Bursalıların sahip çıkacağına inanıyoruz.” Dedi.
Bursa Oyuncak Müzesi: 4 binden fazla oyuncakla nostalji ve tarih dolu bir yolculuk. 1800’lerden 1990’lara uzanan koleksiyon, her yaşa hitap ediyor

Yazılımcı Derya ve Yiğit Kiremitçi çifti, 2005 yılından bu yana topladıkları 4 binden fazla oyuncaktan oluşan koleksiyonlarını, kurdukları Bursa Oyuncak Müzesi 'nde sergileyerek bir ilke imza atmışlardı. Çift, bu koleksiyonla oyuncak müzesi kurdu. Müzede, bebekler, uzay oyuncakları, teneke ve şişme plastik oyuncaklar, 1800'lerin sonlarından 1990'lı yıllara uzanan dönemde yapılan yaklaşık 130 yıllık ahşap bebek evleri, 1970 ve 1980'lerin nostaljik bakkal ve nostaljik sınıfı ile her yaş grubunda ilgi uyandırabilecek özel bir koleksiyon sergileniyor. 
Müzenin kurucusu olan Yiğit Kiremitçi; "Çocukluğumuzdaki Bursa'yı özlüyorum. O günler geri gelmiyor ama bizim elimizde de o güne ait güzel bir koleksiyon oluştu. Çocuklara, bugünkü gençlere bunu göstermenin en güzel yolunun müze kurmak olduğunu düşündük. Birçok oyuncak müzesi var Türkiye'de. Ama ilk Bursa’da oyuncak müzesini bu koleksiyonla biz kurmuş olduk. Biz müzemizde Türk ve yabancı marka oyuncakları dengeli dağıttık. Vitrinlerimiz siyah, bu özenle seçildi çünkü gelen herkes buradaki oyuncağa odaklanabilsin, sevebilsin istedik. İçeride ambiyansı hazırlarken bu oyuncaklarla ziyaretçilerin göz göze gelmesini sağlamaya çalıştık. Burada özellikle müzeyi ziyarete gelen yetişkinleri eski günler bekliyor olacak. Çocuklar heyecanlanacak ama yetişkinler de çok duygusallaşacak." Dedi.
Nostajiyi Oyuncaklarla Yaşatıyoruz!
Kiremitçi sözlerinin devamında; “Bursa 1940’lı yıllarda oyuncak üretim merkezlerinden biriyken doğunun ucuz kalitesiz batının pahalı dayanıklı oyuncaklarının ortasında bir gizli elinde gayretiyle bir anda var olma şavaşı vermiş. Şimdi biz bu oyuncak müzesi ile kaybettiğimiz oyuncak üretim zenginliğini ilimize tekrar kazandırabilmek için “Üretim Atelyesi” kurduk. Üniversitelerimiz başta olmak üzere eski günlere katkı koyabilecek meslek odalarımız ve herkesten atelyemize  destek bekliyoruz. Bursa’nın kaybettiği bir değeri oyuncak üretim merkezini tekrar kazandırmak amacıyla başlattığımız çalışmaya Bursalıların sahip çıkacağına inanıyoruz.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.