,, ,

Limonlu Kek Tarifi

Yemek 24.09.2024 - 13:01, Güncelleme: 24.09.2024 - 13:03 2033 kez okundu.
 

Limonlu Kek Tarifi

Limonlu kek, özellikle çay saatlerinde tercih edilen ferah ve lezzetli bir tatlıdır. İşte adım adım limonlu kek tarifi ve püf noktaları
İşte limonlu kek tarifi: Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1/2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 1 adet limon kabuğu rendesi 1/2 su bardağı taze sıkılmış limon suyu Yapılışı: Hazırlık: Fırını 170°C'ye ısıtın ve kek kalıbınızı yağlayın. Dilerseniz kalıba un serpebilirsiniz. Yumurta ve Şeker: Bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri beyazlaşıp köpürene kadar çırpın. Sıvı Malzemeler: Sıvı yağı ve sütü ekleyin, ardından limon kabuğu rendesini ve limon suyunu ilave edip çırpmaya devam edin. Kuru Malzemeler: Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin. Homojen bir kıvam alana kadar düşük devirde çırpın. Kalıba Dökme: Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün. Pişirme: Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kekin içi piştiğinde kürdan temiz çıkacaktır. Soğuma: Kekiniz pişince fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Servis: Kek soğuyunca dilimleyerek servis edebilirsiniz. Üzerine pudra şekeri serperek de sunabilirsiniz. Afiyet olsun! Püf Noktası: Limon kabuğunu rendelediğinizde sadece sarı kısmını alın, beyaz kısmı acı olabilir. Kekinizi daha da limonlu yapmak isterseniz limon sosu ile üzerine dökebilirsiniz.
Limonlu kek, özellikle çay saatlerinde tercih edilen ferah ve lezzetli bir tatlıdır. İşte adım adım limonlu kek tarifi ve püf noktaları

İşte limonlu kek tarifi:

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1/2 su bardağı taze sıkılmış limon suyu

Yapılışı:

  1. Hazırlık: Fırını 170°C'ye ısıtın ve kek kalıbınızı yağlayın. Dilerseniz kalıba un serpebilirsiniz.

  2. Yumurta ve Şeker: Bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri beyazlaşıp köpürene kadar çırpın.

  3. Sıvı Malzemeler: Sıvı yağı ve sütü ekleyin, ardından limon kabuğu rendesini ve limon suyunu ilave edip çırpmaya devam edin.

  4. Kuru Malzemeler: Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin. Homojen bir kıvam alana kadar düşük devirde çırpın.

  5. Kalıba Dökme: Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün.

  6. Pişirme: Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kekin içi piştiğinde kürdan temiz çıkacaktır.

  7. Soğuma: Kekiniz pişince fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.

Servis:

Kek soğuyunca dilimleyerek servis edebilirsiniz. Üzerine pudra şekeri serperek de sunabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Püf Noktası:

  • Limon kabuğunu rendelediğinizde sadece sarı kısmını alın, beyaz kısmı acı olabilir.
  • Kekinizi daha da limonlu yapmak isterseniz limon sosu ile üzerine dökebilirsiniz.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.