,, ,

GoDaddy WordPress Sitesine cPanel Bağlantısı

Bilim-Teknoloji 25.09.2024 - 11:28, Güncelleme: 25.09.2024 - 11:28 2130 kez okundu.
 

GoDaddy WordPress Sitesine cPanel Bağlantısı

GoDaddy hesabınızda oluşturduğunuz WordPress sitesine cPanel üzerinden bağlanmak için adım adım kılavuz. Kolay yönetim ve erişim için gerekli bilgiler
GoDaddy hesabınızda oluşturduğunuz bir WordPress sitesine cPanel üzerinden bağlanmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz. WordPress kurulumunu GoDaddy üzerinden yapmış olsanız da, sitenizin yönetimi için cPanel erişimine ihtiyacınız olabilir. GoDaddy Hesabınızdan cPanel'e Erişim Adımları: GoDaddy Hesabınıza Giriş Yapın: GoDaddy.com adresine gidin. Hesap bilgilerinizi kullanarak giriş yapın. Hesap Yönetim Paneline Gidin: Giriş yaptıktan sonra, sağ üst köşede bulunan kullanıcı adınıza tıklayın. Açılan menüden “Hesabım” (My Products) sekmesine tıklayın. Hosting Planınızı Bulun: “Ürünlerim” (My Products) sekmesi altında, “Web Hosting” başlığı altında bulunan hosting planlarınızı göreceksiniz. WordPress sitenizin bulunduğu hosting planını bulun ve yanındaki “Yönet” (Manage) butonuna tıklayın. cPanel'e Erişim: Hosting yönetim panelinde “cPanel” yazısını veya “cPanel Admin” butonunu göreceksiniz. Bu butona tıklayarak doğrudan cPanel'e erişim sağlayabilirsiniz. cPanel Üzerinden Yönetim: cPanel ’e girdikten sonra, dosya yönetimi, veritabanı yönetimi (phpMyAdmin), e-posta ayarları, güvenlik seçenekleri gibi özelliklere buradan erişebilirsiniz. Web siteniz için “Dosya Yöneticisi” (File Manager) veya “phpMyAdmin” gibi araçları kullanarak site dosyalarınızı ve veritabanlarını yönetebilirsiniz. Notlar: Eğer “cPanel” butonunu bulamazsanız, muhtemelen hosting planınız "WordPress Yönetimli Hosting" olabilir. GoDaddy, bu planlarda cPanel'e doğrudan erişimi sağlamayabilir ve site yönetimi GoDaddy'nin kendi kontrol paneli üzerinden yapılır. WordPress Yönetimli Hosting kullanıyorsanız, GoDaddy’nin sunmuş olduğu panel üzerinden eklentiler, güncellemeler, site optimizasyonu gibi özellikleri yönetebilirsiniz. Ancak cPanel erişimi sınırlı olabilir. Bu durumda, daha fazla özelleştirme yapabilmek için klasik Web Hosting planına geçmeniz gerekebilir. Sorun yaşamaya devam ederseniz, GoDaddy’nin destek ekibine başvurarak size yardımcı olmalarını isteyebilirsiniz.
GoDaddy hesabınızda oluşturduğunuz WordPress sitesine cPanel üzerinden bağlanmak için adım adım kılavuz. Kolay yönetim ve erişim için gerekli bilgiler

GoDaddy hesabınızda oluşturduğunuz bir WordPress sitesine cPanel üzerinden bağlanmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz. WordPress kurulumunu GoDaddy üzerinden yapmış olsanız da, sitenizin yönetimi için cPanel erişimine ihtiyacınız olabilir.

GoDaddy Hesabınızdan cPanel'e Erişim Adımları:

  1. GoDaddy Hesabınıza Giriş Yapın:

    • GoDaddy.com adresine gidin.
    • Hesap bilgilerinizi kullanarak giriş yapın.
  2. Hesap Yönetim Paneline Gidin:

    • Giriş yaptıktan sonra, sağ üst köşede bulunan kullanıcı adınıza tıklayın.
    • Açılan menüden “Hesabım” (My Products) sekmesine tıklayın.
  3. Hosting Planınızı Bulun:

    • “Ürünlerim” (My Products) sekmesi altında, “Web Hosting” başlığı altında bulunan hosting planlarınızı göreceksiniz.
    • WordPress sitenizin bulunduğu hosting planını bulun ve yanındaki “Yönet” (Manage) butonuna tıklayın.
  4. cPanel'e Erişim:

    • Hosting yönetim panelinde “cPanel” yazısını veya cPanel Admin” butonunu göreceksiniz.
    • Bu butona tıklayarak doğrudan cPanel'e erişim sağlayabilirsiniz.
  5. cPanel Üzerinden Yönetim:

    • cPanel ’e girdikten sonra, dosya yönetimi, veritabanı yönetimi (phpMyAdmin), e-posta ayarları, güvenlik seçenekleri gibi özelliklere buradan erişebilirsiniz.
    • Web siteniz için “Dosya Yöneticisi” (File Manager) veya “phpMyAdmin” gibi araçları kullanarak site dosyalarınızı ve veritabanlarını yönetebilirsiniz.

Notlar:

  • Eğer “cPanel” butonunu bulamazsanız, muhtemelen hosting planınız " WordPress Yönetimli Hosting" olabilir. GoDaddy, bu planlarda cPanel'e doğrudan erişimi sağlamayabilir ve site yönetimi GoDaddy'nin kendi kontrol paneli üzerinden yapılır.
  • WordPress Yönetimli Hosting kullanıyorsanız, GoDaddy’nin sunmuş olduğu panel üzerinden eklentiler, güncellemeler, site optimizasyonu gibi özellikleri yönetebilirsiniz. Ancak cPanel erişimi sınırlı olabilir. Bu durumda, daha fazla özelleştirme yapabilmek için klasik Web Hosting planına geçmeniz gerekebilir.

Sorun yaşamaya devam ederseniz, GoDaddy’nin destek ekibine başvurarak size yardımcı olmalarını isteyebilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.