,, ,

Türkiye Cumhuriyeti’nden İsrail’e Karşı Filistin Desteği ve KARAR Gazetesine Tepki

Gündem 26.09.2024 - 13:52, Güncelleme: 26.09.2024 - 13:57 2015 kez okundu.
 

Türkiye Cumhuriyeti’nden İsrail’e Karşı Filistin Desteği ve KARAR Gazetesine Tepki

Fatih Uysan, Türkiye’nin İsrail’e karşı tüm ticari işlemleri durduran tek ülke olduğunu ve Filistin halkının yanında durduğunu açıkladı
Ticaret Bakanlığı Basın Müşaviri Fatih Uysan , Türkiye Cumhuriyeti’nin İsrail’in Filistin ve Gazze’de sürdürdüğü soykırıma karşı ilk günden bu yana Filistin halkının yanında durduğunu ve İsrail’e karşı farklı araçlarla baskı uygulamaya devam ettiğini belirtti. Bu tutumun uluslararası kamuoyu tarafından takdir gördüğünü ifade eden Uysan, Türkiye'nin çabalarının bazı asılsız ve manipülatif içeriklerle hedef alındığını kaydetti. Türkiye’nin, İsrail’in işlediği suçlara karşı Uluslararası Ceza Mahkemesi başta olmak üzere farklı platformlarda girişimlerde bulunduğuna vurgu yapan Uysan, İsrail ile tüm ticari işlemlerini durduran tek ülkenin de Türkiye olduğunu hatırlattı. Bu gerçek bilinmesine rağmen KARAR gazetesinin bugün gerçekle ilgisi olmayan bir içerikle gündeme geldiğini belirten Uysan, söz konusu haberin amacının kamuoyunu sahte bilgilerle yanıltmak ve Filistin gibi milletin vicdanında önemli bir yere sahip olan insani bir meselede hassasiyetleri yaralamak olduğunu söyledi. Uysan, Batılı ülkelerin İsrail’in savaş suçlarına her türlü desteği sunduğu bir ortamda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın 24 Eylül'de Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'nda dünya liderlerinin ve kamuoyunun önünde Türkiye'nin duruşunu ve Filistinli kardeşlerin haklı mücadelesine verdiği desteği net bir şekilde ortaya koyduğunu vurguladı. Uysan, bugün KARAR gazetesinde çıkan ve hazırlanmış olduğu belli olan haberin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından yeniden manşetlere taşınmasının da milletin takdirine bırakıldığını ifade etti. Ticaret Bakanlığı olarak, alınan karar uyarınca savaş suçlusu İsrail ile tüm ticari ilişkilerin durdurulduğunu bir kez daha dile getiren Uysan, KARAR gazetesini gerçekle ilgisi olmayan ithamlarından dolayı özür dilemeye davet etti.
Fatih Uysan, Türkiye’nin İsrail’e karşı tüm ticari işlemleri durduran tek ülke olduğunu ve Filistin halkının yanında durduğunu açıkladı

Ticaret Bakanlığı Basın Müşaviri Fatih Uysan , Türkiye Cumhuriyeti’nin İsrail’in Filistin ve Gazze’de sürdürdüğü soykırıma karşı ilk günden bu yana Filistin halkının yanında durduğunu ve İsrail’e karşı farklı araçlarla baskı uygulamaya devam ettiğini belirtti. Bu tutumun uluslararası kamuoyu tarafından takdir gördüğünü ifade eden Uysan, Türkiye'nin çabalarının bazı asılsız ve manipülatif içeriklerle hedef alındığını kaydetti.

Türkiye’nin, İsrail’in işlediği suçlara karşı Uluslararası Ceza Mahkemesi başta olmak üzere farklı platformlarda girişimlerde bulunduğuna vurgu yapan Uysan, İsrail ile tüm ticari işlemlerini durduran tek ülkenin de Türkiye olduğunu hatırlattı.

Bu gerçek bilinmesine rağmen KARAR gazetesinin bugün gerçekle ilgisi olmayan bir içerikle gündeme geldiğini belirten Uysan, söz konusu haberin amacının kamuoyunu sahte bilgilerle yanıltmak ve Filistin gibi milletin vicdanında önemli bir yere sahip olan insani bir meselede hassasiyetleri yaralamak olduğunu söyledi. Uysan, Batılı ülkelerin İsrail’in savaş suçlarına her türlü desteği sunduğu bir ortamda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın 24 Eylül'de Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'nda dünya liderlerinin ve kamuoyunun önünde Türkiye'nin duruşunu ve Filistinli kardeşlerin haklı mücadelesine verdiği desteği net bir şekilde ortaya koyduğunu vurguladı.

Uysan, bugün KARAR gazetesinde çıkan ve hazırlanmış olduğu belli olan haberin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından yeniden manşetlere taşınmasının da milletin takdirine bırakıldığını ifade etti.

Ticaret Bakanlığı olarak, alınan karar uyarınca savaş suçlusu İsrail ile tüm ticari ilişkilerin durdurulduğunu bir kez daha dile getiren Uysan, KARAR gazetesini gerçekle ilgisi olmayan ithamlarından dolayı özür dilemeye davet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.