,, ,

Yiğit Özşener Kimdir?

Kimdir 30.09.2024 - 11:33, Güncelleme: 30.09.2024 - 11:33 1434 kez okundu.
 

Yiğit Özşener Kimdir?

Yiğit Özşener Kimdir?
6 Nisan 1972’de İzmir’de doğan Yiğit Özşener , Türk televizyon ve sinema dünyasının karizmatik ve yetenekli oyuncularından biridir. Aslen İzmirli olan Özşener, genç yaşta tiyatroya ilgi duymaya başladı ancak eğitim hayatında farklı bir yöne ilerleyerek İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Bu süreçte oyunculuk tutkusunun ağır basmasıyla, Şahika Tekand’ın Stüdyo Oyuncuları’nda oyunculuk eğitimi aldı. Kariyerine tiyatro sahnesinde başlayan Yiğit Özşener, ilk başlarda çeşitli reklam filmlerinde de yer aldı. 2000'li yılların başında televizyon dizilerinde boy göstermeye başladı. Yiğit Özşener "Çemberimde Gül Oya" dizisindeki Ömer karakteriyle geniş bir hayran kitlesine ulaştı. Fakat asıl çıkışını "Ezel" dizisinde Cengiz Atay karakterini canlandırarak yakaladı. Bu karakterle izleyicinin zihnine kazınan Özşener, zekâsı, entrikacı yapısı ve karanlık yönleriyle dikkat çeken bu karakterle büyük bir popülariteye ulaştı. Yiğit Özşener , sinema kariyerinde de önemli yapımlarda yer aldı. "Kaybedenler Kulübü" adlı filmdeki radyo programcısı Kaan karakteri, büyük beğeni topladı ve filmin kült bir yapım olmasında katkısı büyük oldu. Nuri Bilge Ceylan’ın ödüllü filmi "Kış Uykusu"nda da rol alarak uluslararası alanda da tanınmaya başladı. Ayrıca "Aşk Tesadüfleri Sever", "Yabancı" ve "Silsile" gibi filmlerdeki performansıyla da kendinden söz ettirdi. Özel hayatını medyadan uzak tutan oyuncunun evli olup olmadığı veya çocuk sahibi olup olmadığına dair bir bilgi yoktur.
Yiğit Özşener Kimdir?

6 Nisan 1972’de İzmir’de doğan Yiğit Özşener , Türk televizyon ve sinema dünyasının karizmatik ve yetenekli oyuncularından biridir. Aslen İzmirli olan Özşener, genç yaşta tiyatroya ilgi duymaya başladı ancak eğitim hayatında farklı bir yöne ilerleyerek İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Bu süreçte oyunculuk tutkusunun ağır basmasıyla, Şahika Tekand’ın Stüdyo Oyuncuları’nda oyunculuk eğitimi aldı.


Kariyerine tiyatro sahnesinde başlayan Yiğit Özşener, ilk başlarda çeşitli reklam filmlerinde de yer aldı. 2000'li yılların başında televizyon dizilerinde boy göstermeye başladı.  Yiğit Özşener "Çemberimde Gül Oya" dizisindeki Ömer karakteriyle geniş bir hayran kitlesine ulaştı. Fakat asıl çıkışını "Ezel" dizisinde Cengiz Atay karakterini canlandırarak yakaladı. Bu karakterle izleyicinin zihnine kazınan Özşener, zekâsı, entrikacı yapısı ve karanlık yönleriyle dikkat çeken bu karakterle büyük bir popülariteye ulaştı.


Yiğit Özşener , sinema kariyerinde de önemli yapımlarda yer aldı. "Kaybedenler Kulübü" adlı filmdeki radyo programcısı Kaan karakteri, büyük beğeni topladı ve filmin kült bir yapım olmasında katkısı büyük oldu. Nuri Bilge Ceylan’ın ödüllü filmi "Kış Uykusu"nda da rol alarak uluslararası alanda da tanınmaya başladı. Ayrıca "Aşk Tesadüfleri Sever", "Yabancı" ve "Silsile" gibi filmlerdeki performansıyla da kendinden söz ettirdi. Özel hayatını medyadan uzak tutan oyuncunun evli olup olmadığı veya çocuk sahibi olup olmadığına dair bir bilgi yoktur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.