,, ,

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan "KUYU-31" Operasyonu Açıklaması: 30 Şüpheli Gözaltında

Gündem 02.10.2024 - 09:30, Güncelleme: 02.10.2024 - 09:49 1329 kez okundu.
 

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan "KUYU-31" Operasyonu Açıklaması: 30 Şüpheli Gözaltında

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Manisa ve Yozgat’ta düzenlenen KUYU-31 operasyonlarında 30 şüphelinin yakalandığını ve organize suç örgütlerine darbe vurulduğunu açıkladı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , Manisa ve Yozgat 'ta iki ayrı organize suç örgütüne yönelik "KUYU-31" operasyonlarının düzenlendiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, Manisa'da Doğan Gezekli ve Yozgat'ta Ahmet Doğan liderliğindeki organize suç örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda 30 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Yerlikaya, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşecekler. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökerteceğiz." Operasyonlar, Soma ve Yozgat Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleşti. Manisa ve Yozgat merkezli olarak Trabzon, Tekirdağ ve Hatay'da düzenlenen operasyonlar sonucunda şüpheliler, şu suçlarla ilgili soruşturma kapsamına alındı: Eğlence mekânlarını cebir ve tehdit ile ele geçirmeye çalışma Esnafların işyerlerini kurşunlama Mağdur şahıslara zorla senet imzalatma Silah ticareti yapma Suç işlemek amacıyla örgüt kurma Silahla kasten yaralama Vergi usul kanununa muhalefet Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma Yağma, tefecilik, şantaj ve tehdit Operasyonlar kapsamında 8 ruhsatsız tabanca, 4 ruhsatsız tüfek, 7 kesici delici alet, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ile çok sayıda çek ve senet ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, operasyonları yürüten Cumhuriyet Başsavcılıklarını ve kahraman polisleri tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.
İçişleri Bakanı Yerlikaya, Manisa ve Yozgat’ta düzenlenen KUYU-31 operasyonlarında 30 şüphelinin yakalandığını ve organize suç örgütlerine darbe vurulduğunu açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , Manisa ve Yozgat 'ta iki ayrı organize suç örgütüne yönelik "KUYU-31" operasyonlarının düzenlendiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, Manisa'da Doğan Gezekli ve Yozgat'ta Ahmet Doğan liderliğindeki organize suç örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda 30 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Yerlikaya, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşecekler. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökerteceğiz."

Operasyonlar, Soma ve Yozgat Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleşti. Manisa ve Yozgat merkezli olarak Trabzon, Tekirdağ ve Hatay'da düzenlenen operasyonlar sonucunda şüpheliler, şu suçlarla ilgili soruşturma kapsamına alındı:

  • Eğlence mekânlarını cebir ve tehdit ile ele geçirmeye çalışma
  • Esnafların işyerlerini kurşunlama
  • Mağdur şahıslara zorla senet imzalatma
  • Silah ticareti yapma
  • Suç işlemek amacıyla örgüt kurma
  • Silahla kasten yaralama
  • Vergi usul kanununa muhalefet
  • Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma
  • Yağma, tefecilik, şantaj ve tehdit

Operasyonlar kapsamında 8 ruhsatsız tabanca, 4 ruhsatsız tüfek, 7 kesici delici alet, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ile çok sayıda çek ve senet ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonları yürüten Cumhuriyet Başsavcılıklarını ve kahraman polisleri tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.