,, ,

Eda Alanson Kimdir? Mazhar Alanson'un Kızı Eda Alanson Neden Öldü?

Gündem 04.10.2024 - 16:15, Güncelleme: 04.10.2024 - 16:15 2002 kez okundu.
 

Eda Alanson Kimdir? Mazhar Alanson'un Kızı Eda Alanson Neden Öldü?

Mazhar Alanson’un kızı Eda Alanson, 50 yaşında kansere yenik düşerek hayatını kaybetti
Eda Alanson, ünlü müzisyen Mazhar Alanson ve Hale Alanson’un kızı olarak 1972 yılında dünyaya geldi. Çocukluğundan itibaren sanatla iç içe büyüyen Eda, babasının etkisiyle hem medya hem de sanat dünyasında yer alarak kendine bir kariyer inşa etti. Gazetecilik ve metin yazarlığı alanında çalışmalar yaptı, ancak en unutulmaz anılarından biri babası Mazhar Alanson ile birlikte "Kirpi" adlı filmde rol aldığı dönem oldu. 2009 yapımı bu filmde hem oyunculuk yaptı hem de metin yazarlığı alanında yeteneklerini sergiledi. Sanatın farklı dallarında kendini ifade etmeye çalışan Eda Alanson, bir süre önce kansere yakalandı ve tedavi görmekteydi. Maalesef, 4 Ekim 2024'te bu hastalık nedeniyle 50 yaşında yaşamını yitirdi. Bu kayıp, Alanson ailesini ve sanat camiasını derin bir yasa boğdu. Babası Mazhar Alanson için de çok özel bir yere sahip olan Eda, annesi Hale Alanson’u 2021 yılında kaybetmiş ve bu süreçte büyük bir üzüntü yaşamıştı. Eda Alanson , medya dünyasında ve babasıyla birlikte sanat projelerinde yer alarak hayatına değer kattı. Hayatını erken yaşta kaybetmiş olmasına rağmen, sanata olan tutkusu ve ailesine bağlılığıyla anılmaya devam edecek.
Mazhar Alanson’un kızı Eda Alanson, 50 yaşında kansere yenik düşerek hayatını kaybetti

Eda Alanson, ünlü müzisyen Mazhar Alanson ve Hale Alanson’un kızı olarak 1972 yılında dünyaya geldi. Çocukluğundan itibaren sanatla iç içe büyüyen Eda, babasının etkisiyle hem medya hem de sanat dünyasında yer alarak kendine bir kariyer inşa etti. Gazetecilik ve metin yazarlığı alanında çalışmalar yaptı, ancak en unutulmaz anılarından biri babası Mazhar Alanson ile birlikte "Kirpi" adlı filmde rol aldığı dönem oldu. 2009 yapımı bu filmde hem oyunculuk yaptı hem de metin yazarlığı alanında yeteneklerini sergiledi.

Sanatın farklı dallarında kendini ifade etmeye çalışan Eda Alanson, bir süre önce kansere yakalandı ve tedavi görmekteydi. Maalesef, 4 Ekim 2024'te bu hastalık nedeniyle 50 yaşında yaşamını yitirdi. Bu kayıp, Alanson ailesini ve sanat camiasını derin bir yasa boğdu. Babası Mazhar Alanson için de çok özel bir yere sahip olan Eda, annesi Hale Alanson’u 2021 yılında kaybetmiş ve bu süreçte büyük bir üzüntü yaşamıştı.

Eda Alanson , medya dünyasında ve babasıyla birlikte sanat projelerinde yer alarak hayatına değer kattı. Hayatını erken yaşta kaybetmiş olmasına rağmen, sanata olan tutkusu ve ailesine bağlılığıyla anılmaya devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.