,, ,

Ticaret Bakanlığı'ndan Fahiş Fiyat ve Stokçuluk Denetimleri Hakkında Açıklama

Ekonomi 07.10.2024 - 09:18, Güncelleme: 07.10.2024 - 09:18 2435 kez okundu.
 

Ticaret Bakanlığı'ndan Fahiş Fiyat ve Stokçuluk Denetimleri Hakkında Açıklama

Ticaret Bakanlığı, temel ihtiyaç sektörlerinde fahiş fiyat artışlarına karşı sıkı denetimlerini sürdürüyor.
Ticaret Bakanlığı , vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayan mal ve hizmet sektörlerinde olası fahiş fiyat artışları ve stokçuluk faaliyetlerine karşı sıkı denetimlerin sürdüğünü açıkladı. Özellikle beslenme, sağlıklı yaşam, barınma ve korunma gibi zorunlu ihtiyaçları karşılayan sektörlerde denetimlerin azami şekilde yapıldığı belirtildi. Bakanlık, fahiş fiyat artışına karşı 81 ilde rutin denetimler gerçekleştirdiğini ve bu denetimlerin sonucunda haksız fiyat artışlarının Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından incelenerek idari para cezalarının uygulandığını ifade etti. Cezaların, çeşitli kriterler doğrultusunda 100.000 TL ile 1.000.000 TL arasında değiştiği bildirildi. 2023 yılı boyunca, iç ticaret birimlerince 170.207 işletme denetlendi ve 48.628 gerçek ve tüzel kişiye yaklaşık 1,5 milyar TL idari para cezası verildi. Rekabet Kurulu da aynı yıl içinde 166 firmaya toplam 2,7 milyar TL ceza uyguladı. 2024’ün ilk 9 ayında ise Ticaret Bakanlığı 340.485 işletmeyi denetledi, bunlardan 153.063 işletmeye 1 milyar 331 milyon TL idari para cezası verildi. Ayrıca, Rekabet Kurulu bu dönemde 147 firmaya 4 milyar 848 milyon TL ceza kesti. Son dönemde özellikle marketlerde fiyatlandırmaya ilişkin gelen şikayetler üzerine denetimlerin sıklaştırıldığı vurgulandı. Bakanlık, vatandaşların en temel ihtiyaçlarını karşıladığı bu alanlarda haksız fiyat artışlarının önlenmesi için gerekli adımların atıldığını belirtti. Piyasadaki fiyat dengesini korumak adına temel tüketim ürünlerindeki her türlü fiyat artışının titizlikle incelendiği ifade edildi. Ticaret Bakanlığı, vatandaşların ve iyi niyetli işletmelerin haklarını korumak, piyasalarda adil ve şeffaf ticaret düzenini sağlamak için kararlılıkla mücadelesini sürdüreceğini duyurdu.
Ticaret Bakanlığı, temel ihtiyaç sektörlerinde fahiş fiyat artışlarına karşı sıkı denetimlerini sürdürüyor.

Ticaret Bakanlığı , vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayan mal ve hizmet sektörlerinde olası fahiş fiyat artışları ve stokçuluk faaliyetlerine karşı sıkı denetimlerin sürdüğünü açıkladı. Özellikle beslenme, sağlıklı yaşam, barınma ve korunma gibi zorunlu ihtiyaçları karşılayan sektörlerde denetimlerin azami şekilde yapıldığı belirtildi.

Bakanlık, fahiş fiyat artışına karşı 81 ilde rutin denetimler gerçekleştirdiğini ve bu denetimlerin sonucunda haksız fiyat artışlarının Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından incelenerek idari para cezalarının uygulandığını ifade etti. Cezaların, çeşitli kriterler doğrultusunda 100.000 TL ile 1.000.000 TL arasında değiştiği bildirildi.

2023 yılı boyunca, iç ticaret birimlerince 170.207 işletme denetlendi ve 48.628 gerçek ve tüzel kişiye yaklaşık 1,5 milyar TL idari para cezası verildi. Rekabet Kurulu da aynı yıl içinde 166 firmaya toplam 2,7 milyar TL ceza uyguladı. 2024’ün ilk 9 ayında ise Ticaret Bakanlığı 340.485 işletmeyi denetledi, bunlardan 153.063 işletmeye 1 milyar 331 milyon TL idari para cezası verildi. Ayrıca, Rekabet Kurulu bu dönemde 147 firmaya 4 milyar 848 milyon TL ceza kesti.

Son dönemde özellikle marketlerde fiyatlandırmaya ilişkin gelen şikayetler üzerine denetimlerin sıklaştırıldığı vurgulandı. Bakanlık, vatandaşların en temel ihtiyaçlarını karşıladığı bu alanlarda haksız fiyat artışlarının önlenmesi için gerekli adımların atıldığını belirtti. Piyasadaki fiyat dengesini korumak adına temel tüketim ürünlerindeki her türlü fiyat artışının titizlikle incelendiği ifade edildi.

Ticaret Bakanlığı, vatandaşların ve iyi niyetli işletmelerin haklarını korumak, piyasalarda adil ve şeffaf ticaret düzenini sağlamak için kararlılıkla mücadelesini sürdüreceğini duyurdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.