,, ,

3. Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali Şanlıurfa’da Sinemaseverlerle Buluşuyor

Gündem 09.10.2024 - 13:15, Güncelleme: 09.10.2024 - 13:15 1564 kez okundu.
 

3. Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali Şanlıurfa’da Sinemaseverlerle Buluşuyor

Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali, 19-20 Ekim'de Şanlıurfa'da gerçekleştirilecek. Kültürel zenginlikler ve sinema tutkunları bir araya geliyor.
3.Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali , tarihi ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan Şanlıurfa'da sinema tutkunlarını ağırlamayı amaçlıyor. Festival, geçmişten günümüze birçok uygarlığa ev sahipliği yapan bu tarihi kentin, ulusal ve uluslararası alanda kültürel, tarihi ve turistik değerlerini tanıtmayı hedefliyor. Festivalin öncelikli amacı, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'nin tanıtımını yaparak, bu tarihi alanın önemini vurgulamak. Bu kapsamda, bölgenin tarihi ve turistik cazibesini artırmak için planlanan turlar ve gezilerle, yerel halk için sosyal faaliyet alanları oluşturulması, ayrıca film yapımcıları için potansiyel çekim platolarının tanıtılması hedefleniyor. Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği Genel Başkanı Habip Çadırcı, festival hakkında yaptığı açıklamada, "Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali’nin üçüncü yılına giriyoruz. Bu yılki festivalde Göbeklitepe'nin önemi vurgulanacak ve dünya genelinden katılımcılara tarihi ve kültürel bir şölen yaşatılacak" dedi. Göbeklitepe, insanlık tarihine ışık tutan önemli bir arkeolojik keşif olarak bilinirken, son üç yıldır sinema dünyasıyla da buluşuyor. 3. Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali, sinema sanatını ve kültürünü, dünyanın dört bir yanından gelen yetenekli sinemacılarla bir araya getirerek, katılımcılara benzersiz bir deneyim sunuyor. Festival, dünya genelinden gelen sinemacıları, sinema severleri, sanatseverleri ve sinema akademisyenlerini bir araya getirerek kültürel bir köprü oluşturuyor. Çadırcı, "Festival, sadece sinemayı değil, aynı zamanda farklı kültürleri ve bakış açılarını anlamaya yardımcı olan bir etkinlik olarak öne çıkıyor" ifadelerini kullandı. Film festivalinde yer alan filmler, oluşturulan jüri tarafından değerlendirilecek ve ilk üç film belirlenecek. Yarışmaya katılan filmler, kısa metrajlı ve kurmaca dallarında olacak. Festival, 19-20 Ekim 2024 tarihlerinde Haliliye Belediyesi , Eyyubiye Belediyesi , Oruç Grup ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası 'nın destekleriyle gerçekleştirilecek. Film gösterimleri her iki gün saat 16.00’da başlayacak; ardından film oyuncularıyla söyleşiler ve atölye çalışmaları düzenlenecek. 20 Ekim akşamı ise saat 19.30’da gala gecesi ve ödül töreni ile festival sona erecek.
Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali, 19-20 Ekim'de Şanlıurfa'da gerçekleştirilecek. Kültürel zenginlikler ve sinema tutkunları bir araya geliyor.

3.Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali , tarihi ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan Şanlıurfa'da sinema tutkunlarını ağırlamayı amaçlıyor. Festival, geçmişten günümüze birçok uygarlığa ev sahipliği yapan bu tarihi kentin, ulusal ve uluslararası alanda kültürel, tarihi ve turistik değerlerini tanıtmayı hedefliyor.

Festivalin öncelikli amacı, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'nin tanıtımını yaparak, bu tarihi alanın önemini vurgulamak. Bu kapsamda, bölgenin tarihi ve turistik cazibesini artırmak için planlanan turlar ve gezilerle, yerel halk için sosyal faaliyet alanları oluşturulması, ayrıca film yapımcıları için potansiyel çekim platolarının tanıtılması hedefleniyor.

Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği Genel Başkanı Habip Çadırcı, festival hakkında yaptığı açıklamada, "Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali’nin üçüncü yılına giriyoruz. Bu yılki festivalde Göbeklitepe'nin önemi vurgulanacak ve dünya genelinden katılımcılara tarihi ve kültürel bir şölen yaşatılacak" dedi.

Göbeklitepe, insanlık tarihine ışık tutan önemli bir arkeolojik keşif olarak bilinirken, son üç yıldır sinema dünyasıyla da buluşuyor. 3. Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali, sinema sanatını ve kültürünü, dünyanın dört bir yanından gelen yetenekli sinemacılarla bir araya getirerek, katılımcılara benzersiz bir deneyim sunuyor.

Festival, dünya genelinden gelen sinemacıları, sinema severleri, sanatseverleri ve sinema akademisyenlerini bir araya getirerek kültürel bir köprü oluşturuyor. Çadırcı, "Festival, sadece sinemayı değil, aynı zamanda farklı kültürleri ve bakış açılarını anlamaya yardımcı olan bir etkinlik olarak öne çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Film festivalinde yer alan filmler, oluşturulan jüri tarafından değerlendirilecek ve ilk üç film belirlenecek. Yarışmaya katılan filmler, kısa metrajlı ve kurmaca dallarında olacak.

Festival, 19-20 Ekim 2024 tarihlerinde Haliliye Belediyesi , Eyyubiye Belediyesi , Oruç Grup ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası 'nın destekleriyle gerçekleştirilecek. Film gösterimleri her iki gün saat 16.00’da başlayacak; ardından film oyuncularıyla söyleşiler ve atölye çalışmaları düzenlenecek. 20 Ekim akşamı ise saat 19.30’da gala gecesi ve ödül töreni ile festival sona erecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.