,, ,

"Gelin Hazineleri: Osmanlı ve Anadolu Çeyizlerinde Bir Yolculuk" Defilesi Belgrad'da Gerçekleşti

Gündem 12.10.2024 - 15:23, Güncelleme: 12.10.2024 - 15:23 3394 kez okundu.
 

"Gelin Hazineleri: Osmanlı ve Anadolu Çeyizlerinde Bir Yolculuk" Defilesi Belgrad'da Gerçekleşti

Emine Erdoğan’ın katılımıyla Belgrad’da düzenlenen "Gelin Hazineleri" defilesinde Osmanlı ve Anadolu dönemi gelinlikleri tanıtıldı, Türk kültürü büyük ilgi gördü
Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olgunlaşma enstitüleri tarafından düzenlenen "Gelin Hazineleri: Osmanlı ve Anadolu Çeyizlerinde Bir Yolculuk" adlı defile, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın eşi Emine Erdoğan 'ın katılımıyla Sırbistan'ın başkenti Belgrad 'da gerçekleştirildi. Etkinlik, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in eşi Tamara Vucic'in himayelerinde düzenlenen 8. Belgrad Uluslararası Etnoloji Festivali kapsamında yapıldı. Defilede, Osmanlı ve Anadolu dönemlerine ait geleneksel gelinliklerin tanıtıldığı 25 parçadan oluşan bir koleksiyon sunuldu. Emine Erdoğan, defile öncesinde yaptığı konuşmada, 1945 yılından bu yana Türk kültüründe geçmiş ile gelecek arasında bir köprü görevi üstlenen olgunlaşma enstitülerinin, "Türk İğnesi'nin Mucizesi" projesiyle yeniden canlandırıldığını belirtti. Erdoğan, enstitülerin Türk kültürünü yansıtan el sanatlarını bugünün vizyonuyla yeniden yorumladığını vurgulayarak, "Enstitülerimiz, binlerce yıllık yaşanmışlığın, farklı coğrafya ve iklimlerin izlerini taşıyan dokuma ve nakışlarımızı günümüze tercüme ediyor. Ustalarımızın ellerinde, geleneksel el sanatları özgün bir yoruma ulaşıyor" dedi. Emine Erdoğan , sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise festivalde Türkiye'nin "odak ülke" olarak seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları kaydetti: "Farklı kültürlerin buluştuğu bu özel atmosferde Türkiye'nin odak ülke olarak seçilmesi, tarihimizin ve kültürümüzün dünyaya tanıtılması adına önemli bir adım. Bugün burada, kültürel farklılıklarımızın aslında köklü insani değerlerde birleştiğini bir kez daha hissettik. Dostum Tamara Vucic Hanımefendi'ye bu anlamlı etkinliğe ev sahipliği yaptığı ve bizleri sıcak bir şekilde ağırladığı için teşekkür ederim." Defile, Türkiye ve Sırbistan arasındaki kültürel ilişkileri güçlendiren önemli bir etkinlik olarak öne çıktı.
Emine Erdoğan’ın katılımıyla Belgrad’da düzenlenen "Gelin Hazineleri" defilesinde Osmanlı ve Anadolu dönemi gelinlikleri tanıtıldı, Türk kültürü büyük ilgi gördü

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olgunlaşma enstitüleri tarafından düzenlenen "Gelin Hazineleri: Osmanlı ve Anadolu Çeyizlerinde Bir Yolculuk" adlı defile, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın eşi Emine Erdoğan 'ın katılımıyla Sırbistan'ın başkenti Belgrad 'da gerçekleştirildi.

Etkinlik, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in eşi Tamara Vucic'in himayelerinde düzenlenen 8. Belgrad Uluslararası Etnoloji Festivali kapsamında yapıldı. Defilede, Osmanlı ve Anadolu dönemlerine ait geleneksel gelinliklerin tanıtıldığı 25 parçadan oluşan bir koleksiyon sunuldu.

Emine Erdoğan, defile öncesinde yaptığı konuşmada, 1945 yılından bu yana Türk kültüründe geçmiş ile gelecek arasında bir köprü görevi üstlenen olgunlaşma enstitülerinin, "Türk İğnesi'nin Mucizesi" projesiyle yeniden canlandırıldığını belirtti. Erdoğan, enstitülerin Türk kültürünü yansıtan el sanatlarını bugünün vizyonuyla yeniden yorumladığını vurgulayarak, "Enstitülerimiz, binlerce yıllık yaşanmışlığın, farklı coğrafya ve iklimlerin izlerini taşıyan dokuma ve nakışlarımızı günümüze tercüme ediyor. Ustalarımızın ellerinde, geleneksel el sanatları özgün bir yoruma ulaşıyor" dedi.

Emine Erdoğan , sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise festivalde Türkiye'nin "odak ülke" olarak seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları kaydetti:
"Farklı kültürlerin buluştuğu bu özel atmosferde Türkiye'nin odak ülke olarak seçilmesi, tarihimizin ve kültürümüzün dünyaya tanıtılması adına önemli bir adım. Bugün burada, kültürel farklılıklarımızın aslında köklü insani değerlerde birleştiğini bir kez daha hissettik. Dostum Tamara Vucic Hanımefendi'ye bu anlamlı etkinliğe ev sahipliği yaptığı ve bizleri sıcak bir şekilde ağırladığı için teşekkür ederim."

Defile, Türkiye ve Sırbistan arasındaki kültürel ilişkileri güçlendiren önemli bir etkinlik olarak öne çıktı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.