,, ,

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’den Bursa’da “Vergide Adalet” Çağrısı

Gündem 23.10.2024 - 14:33, Güncelleme: 23.10.2024 - 14:33 1212 kez okundu.
 

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’den Bursa’da “Vergide Adalet” Çağrısı

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Bursa bileşenleri, Bursa Vergi Dairesi önünde düzenledikleri basın açıklamasıyla adaletsiz vergi politikalarına tepki gösterdi.
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Bursa bileşenleri, Bursa Vergi Dairesi önünde düzenledikleri basın açıklamasıyla “Vergide Adalet” taleplerini dile getirdi. “Artık yeter, geçinemiyoruz. Kararlıyız bu oyunu bozacağız” sloganıyla yapılan açıklamayı, DİSK Güney Marmara Bölge Temsilcisi ve Birleşik Metal-İş Bursa Şube Başkanı Gökhan Aydın okudu. Aydın, açıklamasında durmak bilmeyen zamlar ve adaletsiz vergi yükü altında ezilen işçilerin, emekçilerin ve emeklilerin yaşam savaşı verdiğini, ancak bir avuç zenginin servetine servet katıldığını vurguladı. “Bizden alıp patronlara veriyorlar, yoksulun cebinden zenginin kasasına kaynak aktarıyorlar,” diyerek gelir adaletsizliğine dikkat çeken Aydın, Türkiye’nin gelir dağılımında dünyada en bozuk ülkelerden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, yüksek enflasyonun etkileri ve artan yaşam maliyetleri karşısında işçilerin, emekçilerin ve emeklilerin daha fazla vergi öder hale geldiği, kamu kaynaklarının sermayeye aktarıldığı eleştirildi. Ayrıca, işçilerin taleplerine dikkat çekilerek şunlar talep edildi: Asgari ücretin yılda dört kez artırılması Tüm ücretlerin enflasyon karşısında korunması Sendikalaşma ve grev hakkı önündeki engellerin kaldırılması Emeklilikte ve emekli maaşlarında adalet sağlanması Esnek çalışmaya karşı güvenceli istihdamın yaygınlaştırılması Vergi adaleti için önerilerini de sıralayan Aydın, gelir vergisinin ilk diliminin yüzde 10’a düşürülmesi, asgari ücretlilere vergi indirimi sağlanması ve damga vergisinin kaldırılması gerektiğini söyledi. Üst gelir gruplarına yönelik servet vergisi uygulanması ve dolaylı vergilerin oranlarının düşürülmesi de talepler arasında yer aldı. Açıklamanın sonunda, kıdem tazminatına yönelik olası müdahalelere karşı işçi sınıfının mücadele edeceği vurgulandı. Aydın, “Yaşasın sınıf dayanışması” diyerek konuşmasını sonlandırdı ve tüm işçileri bu mücadeleyi büyütmeye davet etti.
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Bursa bileşenleri, Bursa Vergi Dairesi önünde düzenledikleri basın açıklamasıyla adaletsiz vergi politikalarına tepki gösterdi.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Bursa bileşenleri, Bursa Vergi Dairesi önünde düzenledikleri basın açıklamasıyla “Vergide Adalet” taleplerini dile getirdi. “Artık yeter, geçinemiyoruz. Kararlıyız bu oyunu bozacağız” sloganıyla yapılan açıklamayı, DİSK Güney Marmara Bölge Temsilcisi ve Birleşik Metal-İş Bursa Şube Başkanı Gökhan Aydın okudu.

Aydın, açıklamasında durmak bilmeyen zamlar ve adaletsiz vergi yükü altında ezilen işçilerin, emekçilerin ve emeklilerin yaşam savaşı verdiğini, ancak bir avuç zenginin servetine servet katıldığını vurguladı. “Bizden alıp patronlara veriyorlar, yoksulun cebinden zenginin kasasına kaynak aktarıyorlar,” diyerek gelir adaletsizliğine dikkat çeken Aydın, Türkiye’nin gelir dağılımında dünyada en bozuk ülkelerden biri olduğunu belirtti.

Açıklamada, yüksek enflasyonun etkileri ve artan yaşam maliyetleri karşısında işçilerin, emekçilerin ve emeklilerin daha fazla vergi öder hale geldiği, kamu kaynaklarının sermayeye aktarıldığı eleştirildi. Ayrıca, işçilerin taleplerine dikkat çekilerek şunlar talep edildi:

  • Asgari ücretin yılda dört kez artırılması
  • Tüm ücretlerin enflasyon karşısında korunması
  • Sendikalaşma ve grev hakkı önündeki engellerin kaldırılması
  • Emeklilikte ve emekli maaşlarında adalet sağlanması
  • Esnek çalışmaya karşı güvenceli istihdamın yaygınlaştırılması

Vergi adaleti için önerilerini de sıralayan Aydın, gelir vergisinin ilk diliminin yüzde 10’a düşürülmesi, asgari ücretlilere vergi indirimi sağlanması ve damga vergisinin kaldırılması gerektiğini söyledi. Üst gelir gruplarına yönelik servet vergisi uygulanması ve dolaylı vergilerin oranlarının düşürülmesi de talepler arasında yer aldı.

Açıklamanın sonunda, kıdem tazminatına yönelik olası müdahalelere karşı işçi sınıfının mücadele edeceği vurgulandı. Aydın, “Yaşasın sınıf dayanışması” diyerek konuşmasını sonlandırdı ve tüm işçileri bu mücadeleyi büyütmeye davet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.