,, ,

Ticaret Bakanlığı'ndan Uzaktan İletişim Araçlarıyla Satılan Ürünler İçin Yeni Düzenleme

Gündem 30.10.2024 - 11:15, Güncelleme: 30.10.2024 - 11:15 3401 kez okundu.
 

Ticaret Bakanlığı'ndan Uzaktan İletişim Araçlarıyla Satılan Ürünler İçin Yeni Düzenleme

Ticaret Bakanlığı, internetten satılan ürünlerde güvenliği artırmak için yeni düzenlemeler getirdi. Uygunsuz ürünler 24 saat içinde kaldırılacak.
Fiziki kanalların yanı sıra özellikle internet üzerinden yapılan satışların hızla artması, ürün güvenliği konusunun önemini artırıyor. Bu kapsamda, Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan "Uzaktan İletişim Araçları Yoluyla Piyasaya Arz Edilen Ürünlerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği" Resmî Gazete ’de yayımlandı. Yönetmelik, uzaktan iletişim araçlarıyla satılan ürünlerin güvenliğini sağlamak amacıyla yeni düzenlemeler getiriyor. Yönetmelikte Öne Çıkan Düzenlemeler: Ürün Bilgilerinin İlanlarda Zorunlu Hale Gelmesi: İnternet üzerinden satılan ürünlerin ilanlarında, Türkçe güvenlik bilgileri ve işaretlerinin yer alması zorunlu tutuldu. Bu düzenleme, tüketicilerin ürünleri tıpkı bir mağazada olduğu gibi detaylı inceleyebilmesine imkan tanıyacak. Uygunsuz Ürünlerin Hızla Kaldırılması: Uygunsuz ürünlerin satışı tespit edildiğinde, bu ürünlerin ilanları 24 saat içinde kaldırılmak zorunda olacak. Aksi halde, ilgili ilana erişim engellenecek. Ürün Güvenliği Temas Noktası Oluşturulması: Ticari platformlar, tüketicilerin güvenlik ve uygunluk şikayetlerini iletebileceği "Ürün Güvenliği Temas Noktası" belirlemek zorunda olacak. Türkiye'de Yerleşik İşletmeci Şartı: Bazı ürün grupları için Türkiye’de yerleşik bir işletmeci bulunması zorunluluğu getirildi. Bu şartı karşılamayanlar Türkiye pazarında satış yapamayacak. Yönetmelik ile birlikte, vatandaşların güvenli ürünlere erişimi artırılacak ve internet üzerinden yapılan alışverişlerde denetimler daha etkin hale gelecek.
Ticaret Bakanlığı, internetten satılan ürünlerde güvenliği artırmak için yeni düzenlemeler getirdi. Uygunsuz ürünler 24 saat içinde kaldırılacak.

Fiziki kanalların yanı sıra özellikle internet üzerinden yapılan satışların hızla artması, ürün güvenliği konusunun önemini artırıyor. Bu kapsamda, Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan "Uzaktan İletişim Araçları Yoluyla Piyasaya Arz Edilen Ürünlerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği" Resmî Gazete ’de yayımlandı. Yönetmelik, uzaktan iletişim araçlarıyla satılan ürünlerin güvenliğini sağlamak amacıyla yeni düzenlemeler getiriyor.

Yönetmelikte Öne Çıkan Düzenlemeler:

  • Ürün Bilgilerinin İlanlarda Zorunlu Hale Gelmesi: İnternet üzerinden satılan ürünlerin ilanlarında, Türkçe güvenlik bilgileri ve işaretlerinin yer alması zorunlu tutuldu. Bu düzenleme, tüketicilerin ürünleri tıpkı bir mağazada olduğu gibi detaylı inceleyebilmesine imkan tanıyacak.

  • Uygunsuz Ürünlerin Hızla Kaldırılması: Uygunsuz ürünlerin satışı tespit edildiğinde, bu ürünlerin ilanları 24 saat içinde kaldırılmak zorunda olacak. Aksi halde, ilgili ilana erişim engellenecek.

  • Ürün Güvenliği Temas Noktası Oluşturulması: Ticari platformlar, tüketicilerin güvenlik ve uygunluk şikayetlerini iletebileceği "Ürün Güvenliği Temas Noktası" belirlemek zorunda olacak.

  • Türkiye'de Yerleşik İşletmeci Şartı: Bazı ürün grupları için Türkiye’de yerleşik bir işletmeci bulunması zorunluluğu getirildi. Bu şartı karşılamayanlar Türkiye pazarında satış yapamayacak.

Yönetmelik ile birlikte, vatandaşların güvenli ürünlere erişimi artırılacak ve internet üzerinden yapılan alışverişlerde denetimler daha etkin hale gelecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.