,, ,

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Kadınlara Kalkan Elleri İndirmeye Kararlıyız"

Gündem 25.11.2024 - 15:34, Güncelleme: 25.11.2024 - 15:34 3614+ kez okundu.
 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Kadınlara Kalkan Elleri İndirmeye Kararlıyız"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadınların güvenliğini sağlamak için yürütülen çalışmaları anlattı: 2024'te 162 bin erkek hakkında önleyici tedbir kararı alındı, şiddet ihbarları “en öncelikli çağrı” kabul edilerek hızla müdahale edildi. "Bu mücadele, değerlerimize sahip çıkma mücadelesidir," dedi.
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve üyeleriyle bir araya geldi. Etkinliğe, Komisyon Başkanı Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek ile milletvekilleri Tuba Vural Çokal , Sema Silkin Ün , Elif Esen , Ayşe Böhürler , Suna Kepoğlu Ataman , Seda Gören Bölük ve Şenol Sunat katıldı. “Kadına Şiddetle Mücadelede Kararlıyız” Bakan Yerlikaya, toplantıda Türkiye'nin kadına yönelik şiddetle mücadelede attığı adımları aktardı. Türkiye’nin, dünyada kadına yönelik şiddet oranlarının artış gösterdiği bir dönemde, bu oranı düşürme çabasında olduğuna dikkat çekti. 2024 yılının ilk 10 ayında: 162 bin 897 erkeğe önleyici tedbir kararı, 44 bin 393 kadına koruyucu tedbir kararı uygulandı. Ayrıca, kadına yönelik şiddet ihbarlarının, KADES uygulaması veya 112 Acil Çağrı Hattı üzerinden alındığında, "en öncelikli çağrı" olarak kabul edildiğini belirtti. Bakan Yerlikaya, bu süreçte ekiplerin hızla harekete geçtiğini ifade ederek, "Hangi birim olursa olsun, en yakın ekip -trafik, asayiş ya da özel harekât fark etmeksizin- derhal olay yerine gidiyor," dedi. Kadınların Güvenliği İçin Kapsamlı Denetim Bakanlık ekiplerinin, koruma altında bulunan kadınların durumunu yakından takip ettiğini söyleyen Yerlikaya, "Ekiplerimiz yalnızca kadının evine değil; komşusuna, mahalle bakkalına, muhtarına da uğrayarak bilgi alıyor. Kadınların herhangi bir tehlikeye maruz kalmaması için detaylı çalışmalar yürütüyoruz," dedi. “Bu Mücadele, Değerlerimize Sahip Çıkma Mücadelesidir” Kadına yönelik her türlü şiddetin, yalnızca bireysel bir suç değil, aynı zamanda topluma, devlete ve binlerce yıllık değerlere bir saldırı olduğunu vurgulayan Yerlikaya, "Kadınlara kalkan elleri indirmeye kararlıyız. Bu konu bizim için amasız, fakatsız en hassas olduğumuz konuların başında geliyor," dedi. Toplantıda, şiddetin kökünü kazımak ve kadınların hayatın her alanında güçlenmesini sağlamak için yasal düzenlemelerden farkındalık çalışmalarına kadar birçok alanda yapılan çalışmalar ele alındı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadınların güvenliğini sağlamak için yürütülen çalışmaları anlattı: 2024'te 162 bin erkek hakkında önleyici tedbir kararı alındı, şiddet ihbarları “en öncelikli çağrı” kabul edilerek hızla müdahale edildi. "Bu mücadele, değerlerimize sahip çıkma mücadelesidir," dedi.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve üyeleriyle bir araya geldi. Etkinliğe, Komisyon Başkanı Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek ile milletvekilleri Tuba Vural Çokal , Sema Silkin Ün , Elif Esen , Ayşe Böhürler , Suna Kepoğlu Ataman , Seda Gören Bölük ve Şenol Sunat katıldı.

“Kadına Şiddetle Mücadelede Kararlıyız”
Bakan Yerlikaya, toplantıda Türkiye'nin kadına yönelik şiddetle mücadelede attığı adımları aktardı. Türkiye’nin, dünyada kadına yönelik şiddet oranlarının artış gösterdiği bir dönemde, bu oranı düşürme çabasında olduğuna dikkat çekti.

2024 yılının ilk 10 ayında:

  • 162 bin 897 erkeğe önleyici tedbir kararı,
  • 44 bin 393 kadına koruyucu tedbir kararı uygulandı.

Ayrıca, kadına yönelik şiddet ihbarlarının, KADES uygulaması veya 112 Acil Çağrı Hattı üzerinden alındığında, "en öncelikli çağrı" olarak kabul edildiğini belirtti. Bakan Yerlikaya, bu süreçte ekiplerin hızla harekete geçtiğini ifade ederek, "Hangi birim olursa olsun, en yakın ekip -trafik, asayiş ya da özel harekât fark etmeksizin- derhal olay yerine gidiyor," dedi.

Kadınların Güvenliği İçin Kapsamlı Denetim
Bakanlık ekiplerinin, koruma altında bulunan kadınların durumunu yakından takip ettiğini söyleyen Yerlikaya, "Ekiplerimiz yalnızca kadının evine değil; komşusuna, mahalle bakkalına, muhtarına da uğrayarak bilgi alıyor. Kadınların herhangi bir tehlikeye maruz kalmaması için detaylı çalışmalar yürütüyoruz," dedi.

“Bu Mücadele, Değerlerimize Sahip Çıkma Mücadelesidir”
Kadına yönelik her türlü şiddetin, yalnızca bireysel bir suç değil, aynı zamanda topluma, devlete ve binlerce yıllık değerlere bir saldırı olduğunu vurgulayan Yerlikaya, "Kadınlara kalkan elleri indirmeye kararlıyız. Bu konu bizim için amasız, fakatsız en hassas olduğumuz konuların başında geliyor," dedi.

Toplantıda, şiddetin kökünü kazımak ve kadınların hayatın her alanında güçlenmesini sağlamak için yasal düzenlemelerden farkındalık çalışmalarına kadar birçok alanda yapılan çalışmalar ele alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.