,, ,

İstanbul'da Organize Suç Örgütlerine Büyük Darbe: "KUYU-23" Operasyonu

Gündem 07.09.2024 - 09:26, Güncelleme: 07.09.2024 - 09:28 3667 kez okundu.
 

İstanbul'da Organize Suç Örgütlerine Büyük Darbe: "KUYU-23" Operasyonu

İstanbul’da düzenlenen “KUYU-23” operasyonunda 29 şüpheli yakalandı, çok sayıda silah ve çalıntı malzeme ele geçirildi. Operasyon kararlılıkla devam edecek
İstanbul  'da faaliyet gösteren ve birbirleriyle husumetli olan iki organize suç örgütüne yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 'nın duyurduğu "KUYU-23" operasyonu, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında 29 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve çalıntı malzeme ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, "Aziz milletimiz bilsin ki hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz" ifadelerini kullanarak operasyonun kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Bahçelievler’de Silahlı Çatışma ve Saldırılar Operasyonun temelinde, Bahçelievler ilçesinde son günlerde yaşanan organize suç olayları yer alıyor. 27 Ağustos 2024 tarihinde, iki husumetli organize suç örgütü arasında çıkan silahlı çatışmada iki kişi yaralanmıştı. 30 Ağustos 2024 tarihinde, yine Bahçelievler’de düzenlenen silahlı saldırıda örgüt üyesi E.K. öldürülmüş ve bir kişi yaralanmıştı. Aynı gün, Bahçelievler Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirilen başka bir silahlı saldırı sonucu ise 1 polis memuru, 1 jandarma personeli, 1 özel güvenlik görevlisi ve 2 sivil vatandaş yaralanmıştı. Bu olaylar, İstanbul'daki organize suç örgütlerinin birbirlerine karşı eylem hazırlığında olduklarını gözler önüne serdi. Operasyonun Ayrıntıları Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı'nın koordinesinde yürütülen operasyonda, suç örgütlerine ait çok sayıda silah ve araç ele geçirildi. Ele geçirilenler arasında: 2 adet AK-47 uzun namlulu silah, 9 adet ruhsatsız tabanca, 3 çalıntı motosiklet, 1 eylemde kullanılan otomobil, 1 çalıntı otomobil, 4 kar maskesi, 2 çelik yelek ve Çok sayıda fişek bulundu. İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonu başarıyla gerçekleştiren polisleri tebrik ederek, "Kahraman polislerimizi kutluyorum, Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi. İstanbul'da organize suç örgütlerine karşı yapılan bu tür operasyonların kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.
İstanbul’da düzenlenen “KUYU-23” operasyonunda 29 şüpheli yakalandı, çok sayıda silah ve çalıntı malzeme ele geçirildi. Operasyon kararlılıkla devam edecek

İstanbul  'da faaliyet gösteren ve birbirleriyle husumetli olan iki organize suç örgütüne yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 'nın duyurduğu "KUYU-23" operasyonu, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

Operasyon kapsamında 29 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve çalıntı malzeme ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, "Aziz milletimiz bilsin ki hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz" ifadelerini kullanarak operasyonun kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Bahçelievler’de Silahlı Çatışma ve Saldırılar

Operasyonun temelinde, Bahçelievler ilçesinde son günlerde yaşanan organize suç olayları yer alıyor.

  • 27 Ağustos 2024 tarihinde, iki husumetli organize suç örgütü arasında çıkan silahlı çatışmada iki kişi yaralanmıştı.
  • 30 Ağustos 2024 tarihinde, yine Bahçelievler’de düzenlenen silahlı saldırıda örgüt üyesi E.K. öldürülmüş ve bir kişi yaralanmıştı.
  • Aynı gün, Bahçelievler Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirilen başka bir silahlı saldırı sonucu ise 1 polis memuru, 1 jandarma personeli, 1 özel güvenlik görevlisi ve 2 sivil vatandaş yaralanmıştı.

Bu olaylar, İstanbul'daki organize suç örgütlerinin birbirlerine karşı eylem hazırlığında olduklarını gözler önüne serdi.

Operasyonun Ayrıntıları

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı'nın koordinesinde yürütülen operasyonda, suç örgütlerine ait çok sayıda silah ve araç ele geçirildi. Ele geçirilenler arasında:

  • 2 adet AK-47 uzun namlulu silah,
  • 9 adet ruhsatsız tabanca,
  • 3 çalıntı motosiklet,
  • 1 eylemde kullanılan otomobil,
  • 1 çalıntı otomobil,
  • 4 kar maskesi,
  • 2 çelik yelek ve
  • Çok sayıda fişek bulundu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonu başarıyla gerçekleştiren polisleri tebrik ederek, "Kahraman polislerimizi kutluyorum, Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.

İstanbul'da organize suç örgütlerine karşı yapılan bu tür operasyonların kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.