,, ,

İzmir Körfezi’nde NUSRET-2024 Tatbikatı Devam Ediyor

Gündem 27.09.2024 - 17:11, Güncelleme: 27.09.2024 - 17:11 2063 kez okundu.
 

İzmir Körfezi’nde NUSRET-2024 Tatbikatı Devam Ediyor

NUSRET-2024 Davet Tatbikatı, İzmir Körfezi ve Karadeniz Ereğli açıklarında, Türk Deniz Kuvvetleri ve müttefik ülkelerin katılımıyla Seçkin Gözlemci Günü ile devam ediyor.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 'nın ev sahipliğinde İzmir Körfezi ve Karadeniz Ereğli açıklarında düzenlenen NUSRET-2024 Davet Tatbikatı, Seçkin Gözlemci Günü ile devam ediyor. Türk Deniz Kuvvetleri unsurları ile dost ve müttefik ülkelerin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatın gözlemci günü, TCG SANCAKTAR gemisinde icra edildi. Tatbikata Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve yabancı ülkelerin askeri ataşeleri katılım sağladı. Tatbikatta 5 farklı ülkeden oluşan NATO Daimî Deniz Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu–2 (SNMCMG-2), Mayın Karşı Tedbirleri Karadeniz (MCM BLACK SEA) Görev Grubu'nun yanı sıra 15 farklı ülkeden 31 gözlemci ile 4 ülkeden 21 Patlayıcı Madde Uzmanı (EOD) görev aldı. Bu uluslararası katılımlı tatbikat, deniz mayın tehdidine karşı alınacak tedbirler ve iş birliği konularında önemli bir rol oynuyor.
NUSRET-2024 Davet Tatbikatı, İzmir Körfezi ve Karadeniz Ereğli açıklarında, Türk Deniz Kuvvetleri ve müttefik ülkelerin katılımıyla Seçkin Gözlemci Günü ile devam ediyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 'nın ev sahipliğinde İzmir Körfezi ve Karadeniz Ereğli açıklarında düzenlenen NUSRET-2024 Davet Tatbikatı, Seçkin Gözlemci Günü ile devam ediyor. Türk Deniz Kuvvetleri unsurları ile dost ve müttefik ülkelerin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatın gözlemci günü, TCG SANCAKTAR gemisinde icra edildi.

Tatbikata Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve yabancı ülkelerin askeri ataşeleri katılım sağladı.

Tatbikatta 5 farklı ülkeden oluşan NATO Daimî Deniz Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu–2 (SNMCMG-2), Mayın Karşı Tedbirleri Karadeniz (MCM BLACK SEA) Görev Grubu'nun yanı sıra 15 farklı ülkeden 31 gözlemci ile 4 ülkeden 21 Patlayıcı Madde Uzmanı (EOD) görev aldı. Bu uluslararası katılımlı tatbikat, deniz mayın tehdidine karşı alınacak tedbirler ve iş birliği konularında önemli bir rol oynuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.