,, ,

Kahramanmaraş’ta Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Gündem 29.07.2024 - 16:44, Güncelleme: 29.07.2024 - 17:27 5003+ kez okundu.
 

Kahramanmaraş’ta Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Kahramanmaraş’ta çıkan orman yangını, ekiplerin yoğun çalışmasıyla kontrol altına alındı. Yangında 80 hektar alan zarar gördü.
Kahramanmaraş ’ın Suçatı Mahallesi 'nde bulunan Fırnız Mesire Alanı 'na yakın ormanlık alanda, dün öğlen saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın Orman Bölge Müdürlüğü, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince kontrol altına alındı.  Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Yusuf Karartı, yangın söndürme ve soğutma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.   Karartı, "Ekiplerimiz, yangının kontrol altına alınması için gece boyunca seferber oldu. Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye ve Hatay'dan takviye ekipler yangına müdahale etmek için geldi. Yangına 6 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı ile havadan, arazöz ve iş makineleriyle de karadan müdahale ediyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 80 hektar alan zarar gördü. Çalışmalarımız yoğun şekilde sürüyor. Dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılan personelimizin durumu ise iyiye gidiyor" dedi. Haber : Tural ŞAHBAZLI 
Kahramanmaraş’ta çıkan orman yangını, ekiplerin yoğun çalışmasıyla kontrol altına alındı. Yangında 80 hektar alan zarar gördü.

Kahramanmaraş ’ın Suçatı Mahallesi 'nde bulunan Fırnız Mesire Alanı 'na yakın ormanlık alanda, dün öğlen saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın Orman Bölge Müdürlüğü, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince kontrol altına alındı.

  Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Yusuf Karartı, yangın söndürme ve soğutma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.

 

Karartı, "Ekiplerimiz, yangının kontrol altına alınması için gece boyunca seferber oldu. Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye ve Hatay'dan takviye ekipler yangına müdahale etmek için geldi. Yangına 6 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı ile havadan, arazöz ve iş makineleriyle de karadan müdahale ediyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 80 hektar alan zarar gördü. Çalışmalarımız yoğun şekilde sürüyor. Dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılan personelimizin durumu ise iyiye gidiyor" dedi.

Haber : Tural ŞAHBAZLI 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.