,, ,

Kök Hücre Tedavisi - SVF Tedavisi nasıl yapılır?

Sağlık 03.01.2024 - 11:01, Güncelleme: 03.01.2024 - 11:03 4075+ kez okundu.
 

Kök Hücre Tedavisi - SVF Tedavisi nasıl yapılır?

Kök Hücre Tedavisi - SVF Tedavisi nasıl yapılır?
Kök hücre tedavisi, vücudun kendi kök hücrelerini kullanarak hasarlı dokuları veya organları onarmak için kullanılan bir tedavi yöntemidir. SVF tedavisi , stromal vasküler fraksiyon adı verilen, yağ dokusunda bulunan kök hücrelerin kullanıldığı bir kök hücre tedavisi yöntemidir. SVF tedavisi, genellikle lokal anestezi altında yapılır. İşlem, iki aşamada gerçekleşir: Yağ dokusu alımı: İşlemin ilk aşamasında, hastanın göbek çevresinden veya uyluklarından yaklaşık 20-30 ml yağ dokusu alınır. Bu işlem, özel bir kanül kullanılarak yapılır. Kök hücrelerin izolasyonu: Yağ dokusu alındıktan sonra, laboratuvarda kök hücreler izole edilir. Bu işlem, santrifüj ve diğer teknikler kullanılarak yapılır İzole edilen kök hücreler, tedavi edilmek istenen bölgeye enjekte edilir. Enjeksiyon, genellikle ultrason veya MR gibi görüntüleme yöntemleri kullanılarak yapılır. SVF tedavisi, çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Bu hastalıklar arasında, Eklem hastalıkları (osteoartrit, kıkırdak kaybı, tendon hasarı) Cilt hastalıkları (yara iyileşmesi, skar azaltma, cilt yenilenmesi) Saç dökülmesi Erkek tipi prostat büyümesi Sertleşme bozukluğu SVF tedavisinin etkinliği, tedavi edilen hastalığa ve hastanın genel sağlık durumuna göre değişebilir. Ancak, yapılan araştırmalar, SVF tedavisinin, bazı durumlarda, hastaların yaşam kalitesini ve fonksiyonelliğini iyileştirebileceğini göstermektedir. SVF tedavisinin bazı yan etkileri de olabilir. Bu yan etkiler, genellikle hafiftir ve tedavinin sona ermesiyle birlikte kendiliğinden geçer. SVF tedavisinde görülebilecek bazı yan etkiler şunlardır: Enjeksiyon bölgesinde ağrı Şişlik Kızarıklık Enfeksiyon SVF tedavisi, deneyimli bir doktor tarafından yapılmalıdır
Kök Hücre Tedavisi - SVF Tedavisi nasıl yapılır?

Kök hücre tedavisi, vücudun kendi kök hücrelerini kullanarak hasarlı dokuları veya organları onarmak için kullanılan bir tedavi yöntemidir. SVF tedavisi , stromal vasküler fraksiyon adı verilen, yağ dokusunda bulunan kök hücrelerin kullanıldığı bir kök hücre tedavisi yöntemidir.

SVF tedavisi, genellikle lokal anestezi altında yapılır. İşlem, iki aşamada gerçekleşir:

  1. Yağ dokusu alımı: İşlemin ilk aşamasında, hastanın göbek çevresinden veya uyluklarından yaklaşık 20-30 ml yağ dokusu alınır. Bu işlem, özel bir kanül kullanılarak yapılır.
  2. Kök hücrelerin izolasyonu: Yağ dokusu alındıktan sonra, laboratuvarda kök hücreler izole edilir. Bu işlem, santrifüj ve diğer teknikler kullanılarak yapılır

İzole edilen kök hücreler, tedavi edilmek istenen bölgeye enjekte edilir. Enjeksiyon, genellikle ultrason veya MR gibi görüntüleme yöntemleri kullanılarak yapılır.

SVF tedavisi, çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Bu hastalıklar arasında,

  • Eklem hastalıkları (osteoartrit, kıkırdak kaybı, tendon hasarı)
  • Cilt hastalıkları (yara iyileşmesi, skar azaltma, cilt yenilenmesi)
  • Saç dökülmesi
  • Erkek tipi prostat büyümesi
  • Sertleşme bozukluğu

SVF tedavisinin etkinliği, tedavi edilen hastalığa ve hastanın genel sağlık durumuna göre değişebilir. Ancak, yapılan araştırmalar, SVF tedavisinin, bazı durumlarda, hastaların yaşam kalitesini ve fonksiyonelliğini iyileştirebileceğini göstermektedir.

SVF tedavisinin bazı yan etkileri de olabilir. Bu yan etkiler, genellikle hafiftir ve tedavinin sona ermesiyle birlikte kendiliğinden geçer. SVF tedavisinde görülebilecek bazı yan etkiler şunlardır:

  • Enjeksiyon bölgesinde ağrı
  • Şişlik
  • Kızarıklık
  • Enfeksiyon

SVF tedavisi, deneyimli bir doktor tarafından yapılmalıdır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.