,, ,

Mehmet Şimşek: Dış Denge ve Turizmde Olumlu Görünüm Sürüyor

Ekonomi 31.07.2024 - 11:44, Güncelleme: 31.07.2024 - 12:21 16795+ kez okundu.
 

Mehmet Şimşek: Dış Denge ve Turizmde Olumlu Görünüm Sürüyor

Mehmet Şimşek, dış ticaret açığının haziranda sınırlı arttığını, turizm gelirinin ise 58 milyar dolara ulaştığını açıkladı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek , dış dengede ve turizmde olumlu bir görünümün sürdüğünü açıkladı. Yıllık dış ticaret açığının haziran ayında bayram etkisi kaynaklı olarak geçen aya göre sınırlı bir artış gösterdiğini belirten Şimşek, geçen yıla kıyasla açığın 32 milyar dolar iyileştiğini ifade etti. Şimşek, ikinci çeyrekte yıllık ziyaretçi sayısının 60 milyon kişiye, turizm gelirinin ise 58 milyar dolara ulaştığını belirtti. Cari açıkta devam eden düşüşün yılın kalanında da süreceğini ve 2024 yılında cari açığın milli gelire oranının yaklaşık yüzde 2’ye gerilemesini beklediklerini söyledi. Program hedefleri için sürdürülebilir cari açığın büyük önem taşıdığına vurgu yapan Şimşek, "Dış dengede ve turizmde yakaladığımız olumlu görünümü sürdüreceğiz," dedi.
Mehmet Şimşek, dış ticaret açığının haziranda sınırlı arttığını, turizm gelirinin ise 58 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek , dış dengede ve turizmde olumlu bir görünümün sürdüğünü açıkladı. Yıllık dış ticaret açığının haziran ayında bayram etkisi kaynaklı olarak geçen aya göre sınırlı bir artış gösterdiğini belirten Şimşek, geçen yıla kıyasla açığın 32 milyar dolar iyileştiğini ifade etti.

Şimşek, ikinci çeyrekte yıllık ziyaretçi sayısının 60 milyon kişiye, turizm gelirinin ise 58 milyar dolara ulaştığını belirtti. Cari açıkta devam eden düşüşün yılın kalanında da süreceğini ve 2024 yılında cari açığın milli gelire oranının yaklaşık yüzde 2’ye gerilemesini beklediklerini söyledi.

Program hedefleri için sürdürülebilir cari açığın büyük önem taşıdığına vurgu yapan Şimşek, "Dış dengede ve turizmde yakaladığımız olumlu görünümü sürdüreceğiz," dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.