,, ,

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: "Yeni Eğitim Öğretim Yılı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile Başlıyor"

Eğitim 09.09.2024 - 10:29, Güncelleme: 09.09.2024 - 10:29 3503 kez okundu.
 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: "Yeni Eğitim Öğretim Yılı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile Başlıyor"

2024-2025 eğitim yılı başladı. Bakan Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile yeni dönemin eğitim sistemine çözüm getireceğine inanıyor
2024-2025 eğitim öğretim yılı, bugün başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin , yeni döneme Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile başladıklarını belirtti. Tekin, bu modelin Türk eğitim sisteminde bir dönüm noktası olacağını ve okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf, ortaöğretim hazırlık ve 9. sınıf düzeyinde beceri temelli olarak uygulanacağını vurguladı. Tekin, "Bu modelin eğitim sistemimizin birçok meselesine çözüm getireceğine canıgönülden inanıyorum" dedi. Bakan, bu süreçte öğretmenler için yıl boyunca hizmet içi eğitimlerin devam edeceğini ve uygulama aşamasında karşılaşılan sorunların çözümünde öğretmenlerin yanında olunacağını ifade etti. Bakan Yusuf Tekin , mesleki ve teknik eğitimde atılacak adımların da altını çizdi. "Herkesin Bir Mesleği Olmalı" anlayışı ile mesleki eğitimi daha ileriye taşıma hedefini belirterek, nitelikli iş gücünün yetiştirilmesinin ülkenin sürdürülebilir kalkınması için elzem olduğunu vurguladı. Bu eğitim yılında üzerinde durulacak bir diğer önemli konu ise okul-aile iş birliğini güçlendirmek. Bakan Tekin, ailelerin eğitim süreçlerine daha aktif katılımını sağlamak amacıyla farkındalık projeleri geliştirileceğini açıkladı. Son olarak, Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılının Türkiye ve eğitim camiası için hayırlı olmasını diledi.
2024-2025 eğitim yılı başladı. Bakan Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile yeni dönemin eğitim sistemine çözüm getireceğine inanıyor

2024-2025 eğitim öğretim yılı, bugün başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin , yeni döneme Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile başladıklarını belirtti. Tekin, bu modelin Türk eğitim sisteminde bir dönüm noktası olacağını ve okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf, ortaöğretim hazırlık ve 9. sınıf düzeyinde beceri temelli olarak uygulanacağını vurguladı. Tekin, "Bu modelin eğitim sistemimizin birçok meselesine çözüm getireceğine canıgönülden inanıyorum" dedi.

Bakan, bu süreçte öğretmenler için yıl boyunca hizmet içi eğitimlerin devam edeceğini ve uygulama aşamasında karşılaşılan sorunların çözümünde öğretmenlerin yanında olunacağını ifade etti.

Bakan Yusuf Tekin , mesleki ve teknik eğitimde atılacak adımların da altını çizdi. "Herkesin Bir Mesleği Olmalı" anlayışı ile mesleki eğitimi daha ileriye taşıma hedefini belirterek, nitelikli iş gücünün yetiştirilmesinin ülkenin sürdürülebilir kalkınması için elzem olduğunu vurguladı.

Bu eğitim yılında üzerinde durulacak bir diğer önemli konu ise okul-aile iş birliğini güçlendirmek. Bakan Tekin, ailelerin eğitim süreçlerine daha aktif katılımını sağlamak amacıyla farkındalık projeleri geliştirileceğini açıkladı.

Son olarak, Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılının Türkiye ve eğitim camiası için hayırlı olmasını diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.