,, ,

Numan Kurtulmuş: Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. Yıl Dönümünü Gururla Kutluyoruz

Siyaset 20.07.2024 - 10:08, Güncelleme: 20.07.2024 - 10:08 10113+ kez okundu.
 

Numan Kurtulmuş: Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. Yıl Dönümünü Gururla Kutluyoruz

Numan Kurtulmuş, Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. yıl dönümünü kutladı. Harekâtın Kıbrıs Türk Halkı'nın özgürlüğünün sembolü olduğunu ve barışın anahtarı olduğunu vurguladı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş , Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıl dönümünü büyük bir gurur ve mutlulukla kutladıklarını belirtti. 20 Temmuz 1974’te, barış ve huzur adına atılan bu adımın, Kıbrıs Türk Halkı ’nın güvenliği ve egemenliği için önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, bu harekâtın Kıbrıs Türk Halkı’nın cesaret ve sabırla kazandığı özgürlüğünün sembolü olduğunu söyledi. Kurtulmuş, barış harekâtının hem Türkiye'nin hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının bir teyidi olduğunu ifade etti. Harekâttan önce Kıbrıs Türklerine gerçekleştirilen katliamlara karşı sulh ve adalet esaslı millî mücadelenin aziz hatırasını bir kez daha yâd ettiklerini belirtti. Bu harekâtın, Türkiye'nin uluslararası hukuktan doğan haklarını koruma ve Kıbrıs Türklerinin vatanını savunma kararlılığının bir simgesi olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, aynı zamanda Ada’nın güvenliği ve huzurunu sağlayarak çatışmaların ortadan kalktığı esenlik ortamını tesis ettiğini ifade etti. Bugün ise Kıbrıs Türk Halkı’nın haklarını ve eşit statüsünü tanımanın, bölgedeki istikrar ve barışın anahtarı olduğunu belirten Kurtulmuş, Kıbrıs’ta hakkaniyete uygun bir anlaşmanın yürürlüğe girmesi için diyalog ve iş birliği ruhunun önemine vurgu yaptı. Kurtulmuş, Kıbrıs Türklerinin bağımsız devletlerinin çatısı altında huzur ve güvenle yaşamaya devam edeceğine olan inancının tam olduğunu ifade etti. Geldikleri noktada Kıbrıs Türk Halkı’nın taleplerine uygun şekilde KKTC’nin tanınması yönünde kalıcı bir çözüm için diplomatik yolları kararlılıkla tercih ederek prensipli müzakerelere bağlılıklarını sürdüreceklerini belirtti. Kıbrıs şehitlerini ve kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı rahmetle, gazileri ise minnetle anan Kurtulmuş, barış ve özgürlüğün daim olduğu bir gelecek temennisinde bulundu.     4o
Numan Kurtulmuş, Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. yıl dönümünü kutladı. Harekâtın Kıbrıs Türk Halkı'nın özgürlüğünün sembolü olduğunu ve barışın anahtarı olduğunu vurguladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş , Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıl dönümünü büyük bir gurur ve mutlulukla kutladıklarını belirtti. 20 Temmuz 1974’te, barış ve huzur adına atılan bu adımın, Kıbrıs Türk Halkı ’nın güvenliği ve egemenliği için önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, bu harekâtın Kıbrıs Türk Halkı’nın cesaret ve sabırla kazandığı özgürlüğünün sembolü olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, barış harekâtının hem Türkiye'nin hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının bir teyidi olduğunu ifade etti. Harekâttan önce Kıbrıs Türklerine gerçekleştirilen katliamlara karşı sulh ve adalet esaslı millî mücadelenin aziz hatırasını bir kez daha yâd ettiklerini belirtti.

Bu harekâtın, Türkiye'nin uluslararası hukuktan doğan haklarını koruma ve Kıbrıs Türklerinin vatanını savunma kararlılığının bir simgesi olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, aynı zamanda Ada’nın güvenliği ve huzurunu sağlayarak çatışmaların ortadan kalktığı esenlik ortamını tesis ettiğini ifade etti.

Bugün ise Kıbrıs Türk Halkı’nın haklarını ve eşit statüsünü tanımanın, bölgedeki istikrar ve barışın anahtarı olduğunu belirten Kurtulmuş, Kıbrıs’ta hakkaniyete uygun bir anlaşmanın yürürlüğe girmesi için diyalog ve iş birliği ruhunun önemine vurgu yaptı.

Kurtulmuş, Kıbrıs Türklerinin bağımsız devletlerinin çatısı altında huzur ve güvenle yaşamaya devam edeceğine olan inancının tam olduğunu ifade etti. Geldikleri noktada Kıbrıs Türk Halkı’nın taleplerine uygun şekilde KKTC’nin tanınması yönünde kalıcı bir çözüm için diplomatik yolları kararlılıkla tercih ederek prensipli müzakerelere bağlılıklarını sürdüreceklerini belirtti.

Kıbrıs şehitlerini ve kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı rahmetle, gazileri ise minnetle anan Kurtulmuş, barış ve özgürlüğün daim olduğu bir gelecek temennisinde bulundu.

 
 
4o
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.