,, ,

Nurcan Ezel Hümay Kimdir?

Kimdir 28.09.2024 - 09:54, Güncelleme: 28.09.2024 - 09:54 1349 kez okundu.
 

Nurcan Ezel Hümay Kimdir?

Nurcan Ezel Hümay Kimdir?
1981 yılında Aydın'ın Kuyucak ilçesine bağlı Yamalak Mahallesi'nde dünyaya gelen Nurcan Ezel Hümay , küçük yaşlardan itibaren kelimelerin büyüsüne kapılarak edebiyatın derinliklerine adım attı. Eğitim hayatını tamamladıktan sonra, araştırmacı kimliğiyle Türkiye'nin dört bir yanını keşfetmeye başladı ve bu süreçte kalemiyle toplumun nabzını tutan yazılar yazdı. Hümay'ın yazıları, pek çok saygın gazete ve dergide yankı buldu. Editörlük, yazı işleri müdürlüğü, sorumlu yayın yönetmenliği ve köşe yazarlığı gibi birçok önemli görevde yer aldı. Nurcan Ezel Hümay , Gastumanna Dergisi, İlan Gazetesi ve Cide Dergisi'nin imtiyaz sahibi olarak bu platformlarda kendini daha da geliştirdi ve Türk basınında önemli bir yer edindi. Aynı zamanda, basın danışmanlığı alanında da etkin çalışmalar yürüterek sanat ve gençlik adına Cide Kültür-Sanat ve Gençlik Festivali'nin kuruculuğunu ve başkanlığını üstlendi. Yazar, 2008 yılında edindiği bilgi ve birikimlerini okuyucularıyla buluşturma kararı alarak, kırkın üzerinde çocuk hikayesi kaleme aldı. "İyilikler Ülkesi", "Garip Dede", "Çınarın Gözyaşları" gibi çocuk kitaplarının yanı sıra, "Ciddi Deliler" ve "Pul Biber Mafyası" adlı mizah öyküleriyle de dikkat çekti. Bu öyküler, Halide Edip Adıvar anısına düzenlenen bir yarışmada mansiyon ödülüne layık görüldü ve Kafkaokur dergisinde yayınlandı. 2020 yılında ilk romanı "Gece Çırası" ile edebi yolculuğuna devam eden Nurcan Ezel Hümay , ardından "Cehennemin Dibi" adlı romanını kaleme almaya başladı. Ayrıca Memento Mori Yayınları ve Memento Mori Production adında hem bir yayınevi hem de bir yapım şirketi kurarak, genç yetenekleri keşfetme ve sinemaya yeni projeler kazandırma misyonunu üstlendi. Nurcan Ezel Hümay , halen çeşitli projelerde aktif olarak yer almakta ve evli, bir çocuk annesi olarak hayatını sürdürmektedir. Hem edebi dünyada hem de gerçek hayatta iz bırakmaya devam eden Hümay, yaratıcılığını ve üretkenliğini farklı alanlarda sergileyerek geleceğe ilham vermeyi sürdürüyor.
Nurcan Ezel Hümay Kimdir?

1981 yılında Aydın'ın Kuyucak ilçesine bağlı Yamalak Mahallesi'nde dünyaya gelen Nurcan Ezel Hümay , küçük yaşlardan itibaren kelimelerin büyüsüne kapılarak edebiyatın derinliklerine adım attı. Eğitim hayatını tamamladıktan sonra, araştırmacı kimliğiyle Türkiye'nin dört bir yanını keşfetmeye başladı ve bu süreçte kalemiyle toplumun nabzını tutan yazılar yazdı. Hümay'ın yazıları, pek çok saygın gazete ve dergide yankı buldu. Editörlük, yazı işleri müdürlüğü, sorumlu yayın yönetmenliği ve köşe yazarlığı gibi birçok önemli görevde yer aldı.

Nurcan Ezel Hümay , Gastumanna Dergisi, İlan Gazetesi ve Cide Dergisi'nin imtiyaz sahibi olarak bu platformlarda kendini daha da geliştirdi ve Türk basınında önemli bir yer edindi. Aynı zamanda, basın danışmanlığı alanında da etkin çalışmalar yürüterek sanat ve gençlik adına Cide Kültür-Sanat ve Gençlik Festivali'nin kuruculuğunu ve başkanlığını üstlendi.

Yazar, 2008 yılında edindiği bilgi ve birikimlerini okuyucularıyla buluşturma kararı alarak, kırkın üzerinde çocuk hikayesi kaleme aldı. "İyilikler Ülkesi", "Garip Dede", "Çınarın Gözyaşları" gibi çocuk kitaplarının yanı sıra, "Ciddi Deliler" ve "Pul Biber Mafyası" adlı mizah öyküleriyle de dikkat çekti. Bu öyküler, Halide Edip Adıvar anısına düzenlenen bir yarışmada mansiyon ödülüne layık görüldü ve Kafkaokur dergisinde yayınlandı.

2020 yılında ilk romanı "Gece Çırası" ile edebi yolculuğuna devam eden Nurcan Ezel Hümay , ardından "Cehennemin Dibi" adlı romanını kaleme almaya başladı. Ayrıca Memento Mori Yayınları ve Memento Mori Production adında hem bir yayınevi hem de bir yapım şirketi kurarak, genç yetenekleri keşfetme ve sinemaya yeni projeler kazandırma misyonunu üstlendi.

Nurcan Ezel Hümay , halen çeşitli projelerde aktif olarak yer almakta ve evli, bir çocuk annesi olarak hayatını sürdürmektedir. Hem edebi dünyada hem de gerçek hayatta iz bırakmaya devam eden Hümay, yaratıcılığını ve üretkenliğini farklı alanlarda sergileyerek geleceğe ilham vermeyi sürdürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.