,, ,

Rasim Kaan Aytoğu Kimdir?

Kimdir 09.09.2023 - 15:46, Güncelleme: 09.09.2023 - 15:46 4096+ kez okundu.
 

Rasim Kaan Aytoğu Kimdir?

Rasim Kaan Aytoğu Kimdir?
Rasim Kaan Aytoğu 1961 yılında İzmir’in Karşıyaka ilçesinde doğmuştur. İlk ve orta eğitimini Karşıyaka’da, lise eğitimini İzmir Atatürk Lisesi’nde tamamlamıştır. Daha sonra 1982 yılında ABD’de University of Illinois, Endüstri Mühendisliği’nden mezun olmuştur. Eğitim hayatına devam eden Rasim Kaan Aytoğu 1988 yılında Harvard Üniversitesi, ABD İşletme Yönetimi Programı’nı, 1989 yılında da Birleşik Krallık Kamu İdaresi Enstitüsü, İngiltere’de Kamu Yönetimi – Uluslararası Finansman Programı’nı bitirmiştir. Ayrıca 1994 yılında Pacific Western Üniversitesi, ABD’de finans doktorası yapmıştır. Rasim Kaan Aytoğu eğitimi kadar iş hayatı da zengin olan bir kişidir. Kariyerine 1988 ile 1989 yılları arasında Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı’nda planlama uzmanı olarak başlamıştır. Daha sonra 1990 ile 1993 yılları arasında Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Direktörü olmuştur. Akabinde 1994 ile 1996 yılları arasında Gazi Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi olarak görev yapmıştır. Ardından 1995 ile 1999 yılları arasında İstanbul Altın Borsası, Kurucu Genel Sekreteri, 1997 ile 1998 yılları arasında da T.C. Başbakanlık, Başbakan Başmüşaviri olarak çalışmıştır. Rasim Kaan Aytoğu iş hayatına devam ederken aynı zamanda siyasetle de ilgilenmiştir. 2002 yılında AK Parti’nin kurucularından olan Rasim Kaan Aytoğu aynı yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanı olarak atandı. Bu görevi sırasında İSTAÇ, İSTON, BELTUR, İGDAS, KÜLTÜR A.Ş. gibi şirketlerde yönetim kurulu başkanlığı, başkan vekilliği ve üyeliği yapmıştır. Rasim Kaan Aytoğu 2004 yılında iş hayatına yeni bir yön vererek Dubai’ye taşınmıştır. Burada Global Gayrimenkul Geliştirme Yatırım ve Müşavirlik Şirketi’nde CEO olarak çalışmaya başlamıştır. Daha sonra 2005 ile 2010 yılları arasında Tanmiyat Yatırım Holding Grubu’nda İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur. 2010 ile 2012 yılları arasında da Cidde Şehri Kentsel Gelişim Yatırım Holding’te Finansman Grup Başkanı (CFO) ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. Rasim Kaan Aytoğu 2012 yılında Türkiye’ye dönerek Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nda Yönetim Kurulu Üyesi, Kiler Holding Şirketler Grubu’nda da Finansman Grup Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir. 2017 yılında ise İhlas Holding CEO’su olarak atandı. Bu görevini halen sürdürmektedir. Rasim Kaan Aytoğu evli ve bir oğlu olan bir aile babasıdır. Profesör unvanına sahip olan Aytoğu, aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşunda da aktif rol almaktadır
Rasim Kaan Aytoğu Kimdir?

Rasim Kaan Aytoğu 1961 yılında İzmir’in Karşıyaka ilçesinde doğmuştur. İlk ve orta eğitimini Karşıyaka’da, lise eğitimini İzmir Atatürk Lisesi’nde tamamlamıştır. Daha sonra 1982 yılında ABD’de University of Illinois, Endüstri Mühendisliği’nden mezun olmuştur. Eğitim hayatına devam eden Rasim Kaan Aytoğu 1988 yılında Harvard Üniversitesi, ABD İşletme Yönetimi Programı’nı, 1989 yılında da Birleşik Krallık Kamu İdaresi Enstitüsü, İngiltere’de Kamu Yönetimi – Uluslararası Finansman Programı’nı bitirmiştir. Ayrıca 1994 yılında Pacific Western Üniversitesi, ABD’de finans doktorası yapmıştır.

Rasim Kaan Aytoğu eğitimi kadar iş hayatı da zengin olan bir kişidir. Kariyerine 1988 ile 1989 yılları arasında Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı’nda planlama uzmanı olarak başlamıştır. Daha sonra 1990 ile 1993 yılları arasında Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Direktörü olmuştur. Akabinde 1994 ile 1996 yılları arasında Gazi Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi olarak görev yapmıştır. Ardından 1995 ile 1999 yılları arasında İstanbul Altın Borsası, Kurucu Genel Sekreteri, 1997 ile 1998 yılları arasında da T.C. Başbakanlık, Başbakan Başmüşaviri olarak çalışmıştır.

Rasim Kaan Aytoğu iş hayatına devam ederken aynı zamanda siyasetle de ilgilenmiştir. 2002 yılında AK Parti’nin kurucularından olan Rasim Kaan Aytoğu aynı yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanı olarak atandı. Bu görevi sırasında İSTAÇ, İSTON, BELTUR, İGDAS, KÜLTÜR A.Ş. gibi şirketlerde yönetim kurulu başkanlığı, başkan vekilliği ve üyeliği yapmıştır.

Rasim Kaan Aytoğu 2004 yılında iş hayatına yeni bir yön vererek Dubai’ye taşınmıştır. Burada Global Gayrimenkul Geliştirme Yatırım ve Müşavirlik Şirketi’nde CEO olarak çalışmaya başlamıştır. Daha sonra 2005 ile 2010 yılları arasında Tanmiyat Yatırım Holding Grubu’nda İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur. 2010 ile 2012 yılları arasında da Cidde Şehri Kentsel Gelişim Yatırım Holding’te Finansman Grup Başkanı (CFO) ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır.

Rasim Kaan Aytoğu 2012 yılında Türkiye’ye dönerek Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nda Yönetim Kurulu Üyesi, Kiler Holding Şirketler Grubu’nda da Finansman Grup Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir. 2017 yılında ise İhlas Holding CEO’su olarak atandı. Bu görevini halen sürdürmektedir.

Rasim Kaan Aytoğu evli ve bir oğlu olan bir aile babasıdır. Profesör unvanına sahip olan Aytoğu, aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşunda da aktif rol almaktadır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.