,, ,

Rize’nin Turizm Merkezlerinde Fiyat Etiketi Denetimi: 83 Ürün Yönetmeliğe Aykırı Bulundu

Gündem 02.08.2024 - 10:19, Güncelleme: 02.08.2024 - 10:19 5207+ kez okundu.
 

Rize’nin Turizm Merkezlerinde Fiyat Etiketi Denetimi: 83 Ürün Yönetmeliğe Aykırı Bulundu

Rize’nin turizm bölgelerinde yapılan denetimlerde 83 ürünün fiyat etiketi yönetmeliğine aykırı olduğu tespit edildi.
Rize 'nin turizmde öne çıkan bölgeleri Ardeşen, Çamlıhemşin, Ayder ve Çat 'ta Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından " Fiyat Etiketi " denetimi gerçekleştirildi. Denetimler kapsamında toplamda 124 firma ve 1080 ürün incelendi. Bu kapsamlı denetimlerin sonucunda, 83 ürünün "Fiyat Etiketi" yönetmeliğine aykırı olduğu tespit edildi. Yönetmeliğe uygun olmayan iş yerlerine para cezası uygulanırken, Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri il merkezi ve tüm ilçe ve beldelerde denetimlerine aralıksız devam etmektedir. Bu denetimler, tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi ve haksız fiyat artışlarının önlenmesi amacıyla yapılmakta olup, vatandaşların huzurlu ve güvenli alışveriş yapabilmeleri için sürecin titizlikle sürdürüldüğü bildirildi.
Rize’nin turizm bölgelerinde yapılan denetimlerde 83 ürünün fiyat etiketi yönetmeliğine aykırı olduğu tespit edildi.

Rize 'nin turizmde öne çıkan bölgeleri Ardeşen, Çamlıhemşin, Ayder ve Çat 'ta Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından " Fiyat Etiketi " denetimi gerçekleştirildi. Denetimler kapsamında toplamda 124 firma ve 1080 ürün incelendi. Bu kapsamlı denetimlerin sonucunda, 83 ürünün "Fiyat Etiketi" yönetmeliğine aykırı olduğu tespit edildi. Yönetmeliğe uygun olmayan iş yerlerine para cezası uygulanırken, Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri il merkezi ve tüm ilçe ve beldelerde denetimlerine aralıksız devam etmektedir.

Bu denetimler, tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi ve haksız fiyat artışlarının önlenmesi amacıyla yapılmakta olup, vatandaşların huzurlu ve güvenli alışveriş yapabilmeleri için sürecin titizlikle sürdürüldüğü bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.