,, ,

Şanlıurfa'da Anız Yakma Cezası 14 Milyon Lirayı Aştı!

Gündem 02.07.2024 - 15:13, Güncelleme: 02.07.2024 - 15:13 2984+ kez okundu.
 

Şanlıurfa'da Anız Yakma Cezası 14 Milyon Lirayı Aştı!

Anız yakan 206 kişiye 14 milyon TL para cezası! Yangınlarda can ve mal kaybı da var. Vali Şıldak uyardı: Anız yakmak yasak, yanan alan büyüdükçe ceza artacak!
Şanlıurfa 'da son iki haftada 206 kişiye anız yakmaktan toplam 14 milyon TL para cezası kesildi. Tarlalarında anız yakan kişilere idari para cezasının yanı sıra adli işlem de başlatılıyor. Vali Şıldak Uyardı: Vali Hasan Şıldak , anız yakmanın tarımsal açıdan faydası olmadığını, komşu arazilere, araçlara ve yerleşim yerlerine zarar verdiğini, yangınlarda insanların yaralandığını ve hayatını kaybettiğini vurguladı. Vatandaşları yaz aylarında yangınlara karşı duyarlı olmaya çağıran Şıldak, her anız yakan hakkında idari ve adli işlem yapılacağını kaydetti. Yanan Alana Göre Ceza: Yangına sebep olanlara, yanan alanın büyüklüğüne göre para cezası uygulanıyor. Son iki haftada toplam 15 bin 715 dekar alanın anız yakma sonucunda zarar görmesi üzerine yaklaşık 14 milyon TL para cezası kesildi. Kolluk Güçleri Müdahale Ediyor: Şanlıurfa Valiliği'nin talimatı doğrultusunda kolluk güçleri tüm anız yakma olaylarına müdahale ediyor ve tutanak düzenleyerek hem idari para cezası uyguluyor hem de adli işlem başlatıyor. Anız Yakmak Yasak: Anız yakmak, 3713 sayılı Orman Kanunu'nun 169. maddesine göre yasak ve cezai yaptırım uygulanıyor. Vatandaşlar, tarlalarında anız yakmamaları ve yangınları ihbar etmeleri konusunda uyarılıyor. Vali Şıldak'ın Mesajı: Vali Şıldak, "Anız yakmak kesinlikle yasak! Bu davranışlar başkalarının arazilerine, araç gereçlerine zarar veriyor, birçok arazide ekinler yanıyor, hatta yerleşim yerleri tehdit altında kalıyor. Vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını ve yangınlara karşı mücadelede bize destek olmalarını istiyoruz."
Anız yakan 206 kişiye 14 milyon TL para cezası! Yangınlarda can ve mal kaybı da var. Vali Şıldak uyardı: Anız yakmak yasak, yanan alan büyüdükçe ceza artacak!

Şanlıurfa 'da son iki haftada 206 kişiye anız yakmaktan toplam 14 milyon TL para cezası kesildi. Tarlalarında anız yakan kişilere idari para cezasının yanı sıra adli işlem de başlatılıyor.

Vali Şıldak Uyardı: Vali Hasan Şıldak , anız yakmanın tarımsal açıdan faydası olmadığını, komşu arazilere, araçlara ve yerleşim yerlerine zarar verdiğini, yangınlarda insanların yaralandığını ve hayatını kaybettiğini vurguladı. Vatandaşları yaz aylarında yangınlara karşı duyarlı olmaya çağıran Şıldak, her anız yakan hakkında idari ve adli işlem yapılacağını kaydetti.

Yanan Alana Göre Ceza: Yangına sebep olanlara, yanan alanın büyüklüğüne göre para cezası uygulanıyor. Son iki haftada toplam 15 bin 715 dekar alanın anız yakma sonucunda zarar görmesi üzerine yaklaşık 14 milyon TL para cezası kesildi.

Kolluk Güçleri Müdahale Ediyor: Şanlıurfa Valiliği'nin talimatı doğrultusunda kolluk güçleri tüm anız yakma olaylarına müdahale ediyor ve tutanak düzenleyerek hem idari para cezası uyguluyor hem de adli işlem başlatıyor.

Anız Yakmak Yasak: Anız yakmak, 3713 sayılı Orman Kanunu'nun 169. maddesine göre yasak ve cezai yaptırım uygulanıyor. Vatandaşlar, tarlalarında anız yakmamaları ve yangınları ihbar etmeleri konusunda uyarılıyor.

Vali Şıldak'ın Mesajı: Vali Şıldak, " Anız yakmak kesinlikle yasak! Bu davranışlar başkalarının arazilerine, araç gereçlerine zarar veriyor, birçok arazide ekinler yanıyor, hatta yerleşim yerleri tehdit altında kalıyor. Vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını ve yangınlara karşı mücadelede bize destek olmalarını istiyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.