,, ,

Seyit Torun'dan Çevre İçin Çağrı: Perşembe Yaylası'nı Koruyalım!

Siyaset 16.07.2024 - 12:39, Güncelleme: 16.07.2024 - 12:39 6797+ kez okundu.
 

Seyit Torun'dan Çevre İçin Çağrı: Perşembe Yaylası'nı Koruyalım!

CHP Milletvekili Seyit Torun, Ordu'nun Perşembe Yaylası'ndaki siyanürlü altın arama projelerine karşı çıkıyor. Doğal güzellikler ve çevre koruma için sesini Meclis'e taşıyor
CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun , Ordu'nun Aybastı ilçesindeki Perşembe Yaylası 'nda planlanan siyanürle altın arama çalışmalarına ve genel olarak bölgede madencilik faaliyetlerine karşı çıktıklarını belirtti. Torun, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşananların vahşi madenciliğin ülkedeki olumsuz etkilerini gösterdiğini ancak iktidarın bu durumdan ders çıkarmadığını dile getirdi. Aybastı ve Perşembe yaylalarının doğal güzelliklerine sahip çıkılması gerektiğini savunan Torun, siyanürle altın arama çalışmalarının bölgedeki ekosistemi ve yerel halkın geçim kaynaklarını tehdit ettiğini vurguladı. Perşembe Yaylası'nın kirletilmesinin turizm potansiyelini sona erdireceğini de belirtti. Torun, Ordu'nun büyük bir kısmının madencilik ruhsatlarıyla kaplanmış durumda olduğuna dikkat çekerek, siyanürlü altın arama faaliyetlerinin bölgedeki doğal su kaynaklarına, ormanlara ve meralara zarar vereceği uyarısında bulundu. Ayrıca, bölgenin tarihi önemine de vurgu yaparak, Canik Seferleri sırasında şehit düşenlerin gömülü olduğu yer olarak anılan bu topraklara saygı gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Son olarak, Sivas 'ın Koyulhisar ilçesindeki altın madenlerinden kaynaklanan siyanürlü atıkların Melet Irmağı'nı kirlettiğini ve balık ölümlerine neden olduğunu da aktardı. Torun, bu örneklerle siyanürlü maden faaliyetlerinin çevresel ve sosyal zararlarına dikkat çekti.
CHP Milletvekili Seyit Torun, Ordu'nun Perşembe Yaylası'ndaki siyanürlü altın arama projelerine karşı çıkıyor. Doğal güzellikler ve çevre koruma için sesini Meclis'e taşıyor

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun , Ordu'nun Aybastı ilçesindeki Perşembe Yaylası 'nda planlanan siyanürle altın arama çalışmalarına ve genel olarak bölgede madencilik faaliyetlerine karşı çıktıklarını belirtti.

Torun, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşananların vahşi madenciliğin ülkedeki olumsuz etkilerini gösterdiğini ancak iktidarın bu durumdan ders çıkarmadığını dile getirdi. Aybastı ve Perşembe yaylalarının doğal güzelliklerine sahip çıkılması gerektiğini savunan Torun, siyanürle altın arama çalışmalarının bölgedeki ekosistemi ve yerel halkın geçim kaynaklarını tehdit ettiğini vurguladı. Perşembe Yaylası'nın kirletilmesinin turizm potansiyelini sona erdireceğini de belirtti.

Torun, Ordu'nun büyük bir kısmının madencilik ruhsatlarıyla kaplanmış durumda olduğuna dikkat çekerek, siyanürlü altın arama faaliyetlerinin bölgedeki doğal su kaynaklarına, ormanlara ve meralara zarar vereceği uyarısında bulundu. Ayrıca, bölgenin tarihi önemine de vurgu yaparak, Canik Seferleri sırasında şehit düşenlerin gömülü olduğu yer olarak anılan bu topraklara saygı gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Son olarak, Sivas 'ın Koyulhisar ilçesindeki altın madenlerinden kaynaklanan siyanürlü atıkların Melet Irmağı'nı kirlettiğini ve balık ölümlerine neden olduğunu da aktardı. Torun, bu örneklerle siyanürlü maden faaliyetlerinin çevresel ve sosyal zararlarına dikkat çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.