,, ,

Shakira’dan Vergi Suçlamalarına Sert Tepki

Magazin 04.09.2024 - 17:24, Güncelleme: 04.09.2024 - 17:25 4227 kez okundu.
 

Shakira’dan Vergi Suçlamalarına Sert Tepki

Shakira, vergi suçlamalarına karşı İspanya’yı “maçolukla” suçladı ve 7,3 milyon avro ceza ödedi.
Ünlü Kolombiyalı şarkıcı Shakira, futbolcu Gerard Piqué ile 12 yıllık ilişkisinin sona ermesinin ardından aşk hayatıyla sık sık gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak, İspanya 'daki kamu yönetimini "maçolukla" suçlayan Shakira , ülkenin vergi otoriteleriyle yaşadığı uzun yargı sürecini eleştirdi. The Times'a verdiği röportajda, Gerard Piqué'nin kariyeri için kendi müzik kariyerini askıya aldığını belirten 47 yaşındaki yıldız, ayrılığının ardından sıkça yaptığı açıklamalarla da dikkat çekti. Shakira, İspanya'da karşı karşıya kaldığı vergi kaçırma suçlamalarına ilişkin süreçte, El Mundo gazetesinde yayımlanan bir mektupla yaşadıklarını anlattı. Vergi suçlamalarına karşı İspanya maliyesiyle uzlaşma yoluna gitmesini "korkudan ya da suçluluktan değil, çocuklarını koruma" amacıyla yaptığını ifade eden Shakira, "2023 yılında, hiçbir ayrıntıyı kaçırmadan tüm üzüntümü yayımlamak için sabırsızlanan medya ve kameralarla çevrili bir hayat yaşadım. İnsanlar, kaçırılmayacak bir gösteri gibi benim özel hayatımı izledi" dedi. Shakira, İspanya'daki kamu kurumlarına yönelik eleştirilerinde, "En sinir bozucu olan, bir devlet kurumunun gerekçelerimi dinlemek yerine, beni kamuoyu önünde cezalandırmaya daha fazla ilgi göstermesi oldu. Vatandaşların hizmeti için kurulmuş bir kurum, tüm gücünü ve kaynaklarını kaprisli bir şekilde suçlu ilan etmek için kullanmamalı" ifadelerini kullandı. NE OLMUŞTU? Shakira bir dönem birlikte olduğu eski futbolcu Gerard Piqué ile ilişkilerinden çocuk sahibi olduktan sonra 2012-2014 yılları arasında İspanya'da yaşadı. Bu dönemde, İspanya Maliyesi tarafından 14,5 milyon avro vergi kaçırmakla suçlanan Shakira, suçlamaları birçok kez yalanlamasına rağmen hakkında açılan soruşturma uzadı ve 2023 yılında 8 yıl 2 aya kadar hapis cezası istemiyle dava sürecine geçildi. Ünlü şarkıcı, yargı sürecinin sonunda, uzlaşma yoluna giderek 7,3 milyon avroluk ceza ödemeyi kabul etti.
Shakira, vergi suçlamalarına karşı İspanya’yı “maçolukla” suçladı ve 7,3 milyon avro ceza ödedi.

Ünlü Kolombiyalı şarkıcı Shakira, futbolcu Gerard Piqué ile 12 yıllık ilişkisinin sona ermesinin ardından aşk hayatıyla sık sık gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak, İspanya 'daki kamu yönetimini "maçolukla" suçlayan Shakira , ülkenin vergi otoriteleriyle yaşadığı uzun yargı sürecini eleştirdi.

The Times'a verdiği röportajda, Gerard Piqué'nin kariyeri için kendi müzik kariyerini askıya aldığını belirten 47 yaşındaki yıldız, ayrılığının ardından sıkça yaptığı açıklamalarla da dikkat çekti. Shakira, İspanya'da karşı karşıya kaldığı vergi kaçırma suçlamalarına ilişkin süreçte, El Mundo gazetesinde yayımlanan bir mektupla yaşadıklarını anlattı.

Vergi suçlamalarına karşı İspanya maliyesiyle uzlaşma yoluna gitmesini "korkudan ya da suçluluktan değil, çocuklarını koruma" amacıyla yaptığını ifade eden Shakira, "2023 yılında, hiçbir ayrıntıyı kaçırmadan tüm üzüntümü yayımlamak için sabırsızlanan medya ve kameralarla çevrili bir hayat yaşadım. İnsanlar, kaçırılmayacak bir gösteri gibi benim özel hayatımı izledi" dedi.

Shakira, İspanya'daki kamu kurumlarına yönelik eleştirilerinde, "En sinir bozucu olan, bir devlet kurumunun gerekçelerimi dinlemek yerine, beni kamuoyu önünde cezalandırmaya daha fazla ilgi göstermesi oldu. Vatandaşların hizmeti için kurulmuş bir kurum, tüm gücünü ve kaynaklarını kaprisli bir şekilde suçlu ilan etmek için kullanmamalı" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Shakira bir dönem birlikte olduğu eski futbolcu Gerard Piqué ile ilişkilerinden çocuk sahibi olduktan sonra 2012-2014 yılları arasında İspanya'da yaşadı. Bu dönemde, İspanya Maliyesi tarafından 14,5 milyon avro vergi kaçırmakla suçlanan Shakira, suçlamaları birçok kez yalanlamasına rağmen hakkında açılan soruşturma uzadı ve 2023 yılında 8 yıl 2 aya kadar hapis cezası istemiyle dava sürecine geçildi. Ünlü şarkıcı, yargı sürecinin sonunda, uzlaşma yoluna giderek 7,3 milyon avroluk ceza ödemeyi kabul etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.