,, ,

Tarihi Latifiye Camisi

Seyahat 24.06.2023 - 11:50, Güncelleme: 24.06.2023 - 11:50 18388+ kez okundu.
 

Tarihi Latifiye Camisi

Tarihi Latifiye Camisi - Latifiye Camisi'nin mimari özellikleri nelerdir?
Latifiye Camisi , Mardi n’in merkezinde ve Cumhuriyet Meydanı’nın güneyinde bulunan bir camidir. 1371 yılında Artuklu sultanlarından Melik Salih ve Melik Muzaffer zamanında görev yapmış olan Abdüllatif bin Abdullah tarafından yaptırılmıştır. Caminin minaresi ise Mısır Valisi Muhammed Ziya Tayyar Paşa tarafından inşa ettirilmiştir. Caminin giriş kapıları üzerindeki Selçuklu ahşap işçiliği ve geometrik motifler dikkat çekicidir. Latifiye Camisi, Mardin ’in tarihi ve kültürel mirasının önemli bir parçasıdır. Latifiye Camisi’nin mimari özellikleri şunlardır: Cami, enine dikdörtgen planlı ve mihrab önü kubbeli bir yapıdır. Caminin portalı iki renkli taşlardan yapılmıştır ve üç dilimli kemerli bir girişe sahiptir. Portalde, geometrik motifler örgülü ve yıldızlı bezemeler bulunmaktadır. Caminin giriş kapıları, geç dönem Selçuklu ahşap işçiliğinin özgün örneklerinden olan minber ve mahfili içermektedir. Caminin minaresi ise silindirik gövdeli ve tek şerefelidir. Minarenin kaidesinde kufi yazılı bir kitabe yer almaktadır
Tarihi Latifiye Camisi - Latifiye Camisi'nin mimari özellikleri nelerdir?

Latifiye Camisi , Mardi n’in merkezinde ve Cumhuriyet Meydanı’nın güneyinde bulunan bir camidir. 1371 yılında Artuklu sultanlarından Melik Salih ve Melik Muzaffer zamanında görev yapmış olan Abdüllatif bin Abdullah tarafından yaptırılmıştır. Caminin minaresi ise Mısır Valisi Muhammed Ziya Tayyar Paşa tarafından inşa ettirilmiştir.

Caminin giriş kapıları üzerindeki Selçuklu ahşap işçiliği ve geometrik motifler dikkat çekicidir. Latifiye Camisi, Mardin ’in tarihi ve kültürel mirasının önemli bir parçasıdır.

Latifiye Camisi’nin mimari özellikleri şunlardır:

Cami, enine dikdörtgen planlı ve mihrab önü kubbeli bir yapıdır.
Caminin portalı iki renkli taşlardan yapılmıştır ve üç dilimli kemerli bir girişe sahiptir.
Portalde, geometrik motifler örgülü ve yıldızlı bezemeler bulunmaktadır.
Caminin giriş kapıları, geç dönem Selçuklu ahşap işçiliğinin özgün örneklerinden olan minber ve mahfili içermektedir.
Caminin minaresi ise silindirik gövdeli ve tek şerefelidir. Minarenin kaidesinde kufi yazılı bir kitabe yer almaktadır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.