,, ,

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümünü Gururla Anıyoruz"

Gündem 04.09.2024 - 11:14, Güncelleme: 04.09.2024 - 11:15 3468 kez okundu.
 

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümünü Gururla Anıyoruz"

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümünde bu tarihi günün anlamını ve mirasını yaşatmak için çalıştıklarını belirtti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş , Sivas Kongresi 'nin 105’inci yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, bu tarihi günün anlamını ve bıraktığı mirası yaşatmak için kararlılıkla çalıştıklarını ifade etti. Kurtulmuş, 1919 yılında işgal altındaki Anadolu topraklarında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde gerçekleştirilen Sivas Kongresi'nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Gazi Meclisimizin temellerinin atıldığı en önemli anlardan biri olduğuna dikkat çekti. Kurtulmuş, "O gün Sivas’ta toplanan vatanseverler, Anadolu’nun dört bir yanından gelen temsilciler olarak, aziz milletimizin mücadele azmini tüm dünyaya duyurmuştur. Bu tarihi toplantının sonuçları, emperyalist güçlere karşı verilen mücadelenin bir manifestosu niteliğindedir," dedi. Sivas Kongresi’nde alınan kararların, milletin esareti kesin bir şekilde reddederek, birlik ve beraberlik içerisinde özgür bir ülke inşa edeceğinin en somut göstergesi olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesi, Sivas’ta yakılan özgürlük meşalesinin ışığında her an ve şartta devam etmektedir. Bu mücadelenin özü, millet iradesine dayanan egemenlik ilkesidir," diye ekledi. Bugün kendilerine düşen görevin, Sivas Kongresi’nin ruhunu ve ilkelerini yaşatarak, geleceğe daha güçlü adımlarla yürümek olduğunu belirten Kurtulmuş, Türkiye'nin demokratik kazanımlarını, Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı kalarak korumaya ve geliştirmeye kararlı olduğunu söyledi. Kurtulmuş, "Milletimizin azim ve kararlılığı, dün olduğu gibi bugün de en büyük gücümüzdür. Geleceğe güvenle bakmamızın teminatı, Sivas Kongresi’nde atılan bu sağlam temellerdir," ifadelerini kullandı. Bu anlamlı gün vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Sivas Kongresi’nin tüm delegelerini, vatan uğruna can veren şehitleri ve gazileri minnet ve saygıyla andığını belirten Kurtulmuş, sözlerini sonlandırdı.
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümünde bu tarihi günün anlamını ve mirasını yaşatmak için çalıştıklarını belirtti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş , Sivas Kongresi 'nin 105’inci yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, bu tarihi günün anlamını ve bıraktığı mirası yaşatmak için kararlılıkla çalıştıklarını ifade etti.

Kurtulmuş, 1919 yılında işgal altındaki Anadolu topraklarında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde gerçekleştirilen Sivas Kongresi'nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Gazi Meclisimizin temellerinin atıldığı en önemli anlardan biri olduğuna dikkat çekti.

Kurtulmuş, "O gün Sivas’ta toplanan vatanseverler, Anadolu’nun dört bir yanından gelen temsilciler olarak, aziz milletimizin mücadele azmini tüm dünyaya duyurmuştur. Bu tarihi toplantının sonuçları, emperyalist güçlere karşı verilen mücadelenin bir manifestosu niteliğindedir," dedi.

Sivas Kongresi’nde alınan kararların, milletin esareti kesin bir şekilde reddederek, birlik ve beraberlik içerisinde özgür bir ülke inşa edeceğinin en somut göstergesi olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesi, Sivas’ta yakılan özgürlük meşalesinin ışığında her an ve şartta devam etmektedir. Bu mücadelenin özü, millet iradesine dayanan egemenlik ilkesidir," diye ekledi.

Bugün kendilerine düşen görevin, Sivas Kongresi’nin ruhunu ve ilkelerini yaşatarak, geleceğe daha güçlü adımlarla yürümek olduğunu belirten Kurtulmuş, Türkiye'nin demokratik kazanımlarını, Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı kalarak korumaya ve geliştirmeye kararlı olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, "Milletimizin azim ve kararlılığı, dün olduğu gibi bugün de en büyük gücümüzdür. Geleceğe güvenle bakmamızın teminatı, Sivas Kongresi’nde atılan bu sağlam temellerdir," ifadelerini kullandı.

Bu anlamlı gün vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Sivas Kongresi’nin tüm delegelerini, vatan uğruna can veren şehitleri ve gazileri minnet ve saygıyla andığını belirten Kurtulmuş, sözlerini sonlandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.