,, ,

TCG KINALIADA'dan İskenderiye Ziyareti: Türkiye-Mısır Arasındaki Diplomatik Bağlar Güçlendi

Gündem 21.08.2024 - 16:26, Güncelleme: 21.08.2024 - 16:28 5418+ kez okundu.
 

TCG KINALIADA'dan İskenderiye Ziyareti: Türkiye-Mısır Arasındaki Diplomatik Bağlar Güçlendi

TCG KINALIADA, Türkiye-Japonya diplomatik ilişkilerinin 100. yılı etkinlikleri kapsamında İskenderiye limanını ziyaret etti.
Millî Savunma Bakanlığı , Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Japonya'dan dönüş yolunda olan TCG KINALIADA korvetinin, 18-20 Ağustos 2024 tarihleri arasında Mısır'ın İskenderiye limanını ziyaret ettiğini duyurdu. Karşılama ve Resmî Ziyaretler Geminin limana varışında, TCG KINALIADA personeli Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen , Millî Savunma Bakanlığı Savunma ve Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı Tümamiral Refik Levent Tezcan ve Kahire Askerî Ataşesi Piyade Kurmay Albay Ahmet Tosun tarafından karşılandı. Personel, İskenderiye Valisi Emekli Koramiral Ahmed Khaled ve İskenderiye Deniz Üs Komutanı Tümamiral Abdullah Nada 'ya makam ziyaretinde bulundu. Resepsiyon ve Katılımcılar Ziyaretin bir diğer önemli etkinliği, Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen ve TCG KINALIADA Komutanı ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyon oldu. Resepsiyona İskenderiye Deniz Üs Komutanı Tümamiral Abdullah Nada , yabancı ülke diplomatik temsilcileri, Mısır Deniz Kuvvetleri personeli ve Mısır’daki Türk temsilciler de katıldı. Anlamlı Anıt Ziyaretleri Ziyaretin son gününde, MSB Savunma ve Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı Tümamiral Refik Levent Tezcan ve TCG KINALIADA personeli, İskenderiye Türk Şehitliği ve Meçhul Asker Anıtı'nı ziyaret ederek, şehitlerimize saygılarını sundu. Bu ziyaret, Türkiye ile Mısır arasındaki diplomatik ve askerî ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağladı.
TCG KINALIADA, Türkiye-Japonya diplomatik ilişkilerinin 100. yılı etkinlikleri kapsamında İskenderiye limanını ziyaret etti.

Millî Savunma Bakanlığı , Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Japonya'dan dönüş yolunda olan TCG KINALIADA korvetinin, 18-20 Ağustos 2024 tarihleri arasında Mısır'ın İskenderiye limanını ziyaret ettiğini duyurdu.

Karşılama ve Resmî Ziyaretler

Geminin limana varışında, TCG KINALIADA personeli Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen , Millî Savunma Bakanlığı Savunma ve Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı Tümamiral Refik Levent Tezcan ve Kahire Askerî Ataşesi Piyade Kurmay Albay Ahmet Tosun tarafından karşılandı. Personel, İskenderiye Valisi Emekli Koramiral Ahmed Khaled ve İskenderiye Deniz Üs Komutanı Tümamiral Abdullah Nada 'ya makam ziyaretinde bulundu.

Resepsiyon ve Katılımcılar

Ziyaretin bir diğer önemli etkinliği, Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen ve TCG KINALIADA Komutanı ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyon oldu. Resepsiyona İskenderiye Deniz Üs Komutanı Tümamiral Abdullah Nada , yabancı ülke diplomatik temsilcileri, Mısır Deniz Kuvvetleri personeli ve Mısır’daki Türk temsilciler de katıldı.

Anlamlı Anıt Ziyaretleri

Ziyaretin son gününde, MSB Savunma ve Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı Tümamiral Refik Levent Tezcan ve TCG KINALIADA personeli, İskenderiye Türk Şehitliği ve Meçhul Asker Anıtı'nı ziyaret ederek, şehitlerimize saygılarını sundu.

Bu ziyaret, Türkiye ile Mısır arasındaki diplomatik ve askerî ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.