,, ,

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Türkiye'nin Ekonomik Başarısı Uluslararası Arenada Tescillendi

Gündem 20.07.2024 - 09:59, Güncelleme: 20.07.2024 - 10:00 4878+ kez okundu.
 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Türkiye'nin Ekonomik Başarısı Uluslararası Arenada Tescillendi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Moody’s Türkiye'nin kredi notunu 11 yıl sonra iki basamak artırdı. Hükümet politikaları ekonomik göstergelerde olumlu sonuçlar veriyor.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat , hükümetin uyguladığı maliye, para ve ticaret politikalarının olumlu sonuçlar vermeye devam ettiğini belirtti. Bolat, "Alınan tedbirler her alanda olumlu sonuçlar vermeye devam ediyor" dedi. Bakan Bolat, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s'in Türkiye'nin kredi notunu 11 yıl aradan sonra ve ilk kez iki basamak birden artırarak not görünümünü pozitif tuttuğunu açıkladı. Bolat, "Hatırlanacağı üzere, diğer uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Fitch Ratings Mart ayında ve S&P de Mayıs ayında ülkemizin kredi notunu artırmıştı, not görünümünü pozitife yükseltmişlerdi" ifadelerini kullandı. Bolat, artan kredi notlarının yüksek ekonomik büyüme performansı, azalan işsizlik oranı, yükselen döviz rezervleri, artan ihracat, azalan dış ticaret açığı ve cari işlemler açığı, hızla düşen CDS primi gibi makroekonomik göstergelerdeki olumlu gelişmelerin ümit verici olduğunu ve doğru yolda ilerlediklerini tescil ettiğini vurguladı. Bakan Bolat, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu büyük başarıda emeği geçen Cumhurbaşkanı Yardımcımız, Hazine ve Maliye Bakanımız ve tüm bakan arkadaşlarımızı, bürokrat arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Moody’s Türkiye'nin kredi notunu 11 yıl sonra iki basamak artırdı. Hükümet politikaları ekonomik göstergelerde olumlu sonuçlar veriyor.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat , hükümetin uyguladığı maliye, para ve ticaret politikalarının olumlu sonuçlar vermeye devam ettiğini belirtti. Bolat, "Alınan tedbirler her alanda olumlu sonuçlar vermeye devam ediyor" dedi.

Bakan Bolat, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s'in Türkiye'nin kredi notunu 11 yıl aradan sonra ve ilk kez iki basamak birden artırarak not görünümünü pozitif tuttuğunu açıkladı. Bolat, "Hatırlanacağı üzere, diğer uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Fitch Ratings Mart ayında ve S&P de Mayıs ayında ülkemizin kredi notunu artırmıştı, not görünümünü pozitife yükseltmişlerdi" ifadelerini kullandı.

Bolat, artan kredi notlarının yüksek ekonomik büyüme performansı, azalan işsizlik oranı, yükselen döviz rezervleri, artan ihracat, azalan dış ticaret açığı ve cari işlemler açığı, hızla düşen CDS primi gibi makroekonomik göstergelerdeki olumlu gelişmelerin ümit verici olduğunu ve doğru yolda ilerlediklerini tescil ettiğini vurguladı.

Bakan Bolat, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu büyük başarıda emeği geçen Cumhurbaşkanı Yardımcımız, Hazine ve Maliye Bakanımız ve tüm bakan arkadaşlarımızı, bürokrat arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.