,, ,

Ticaret Bakanlığı'ndan Mısır İthalatına Yüzde 5 Gümrük Vergisiyle Tarife Kontenjanı

Gündem 10.10.2024 - 09:06, Güncelleme: 10.10.2024 - 09:08 1858 kez okundu.
 

Ticaret Bakanlığı'ndan Mısır İthalatına Yüzde 5 Gümrük Vergisiyle Tarife Kontenjanı

Ticaret Bakanlığı, mısır üretiminde beklenen düşüşe karşı %5 gümrük vergili 1 milyon tonluk tarife kontenjanı açarak gıda fiyatlarını koruma amacıyla yeni önlemler aldı
Ticaret Bakanlığı , temel gıda ürünlerinde arz güvenliğini sağlamak ve spekülatif fiyat artışlarını önlemek amacıyla piyasaları yakından takip etmeye devam ediyor. Bakanlık, Tarım ve Orman Bakanlığı ile iş birliği yaparak üretici ve tüketici refahını gözeten ticaret politikalarını hayata geçirmeye yönelik adımlar atıyor. Bu kapsamda, özellikle kanatlı hayvan yemi, beyaz et ve nişasta sektörleri için önemli bir üretim girdisi olan mısırda, 2024 yılı rekoltesinde olumsuz iklim koşulları ve küresel gelişmeler nedeniyle ciddi bir düşüş bekleniyor. Hem ülkemizde hem de dünya genelinde yaşanan bu gelişmelerin etkileri, Ticaret Bakanlığı tarafından yakından izleniyor. Bakanlık, iç piyasada mısır arzında yaşanabilecek olası sıkıntıların gıda fiyatlarına yansımalarını önlemek için yeni bir düzenleme yaptı. Yerli üretimin karşılayamadığı ihtiyaçların sadece 1 milyon tonluk kısmı için 31 Aralık 2024'e kadar %5 gümrük vergisi ile tarife kontenjanı açıldı. Bu miktarı aşan ithalatlarda ise %130 gümrük vergisi uygulanmaya devam edecek. Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile koordineli bir şekilde, piyasadaki arz, talep ve fiyat hareketlerini yakından takip etmeyi ve gerekli adımları zamanında atmayı sürdürecek.
Ticaret Bakanlığı, mısır üretiminde beklenen düşüşe karşı %5 gümrük vergili 1 milyon tonluk tarife kontenjanı açarak gıda fiyatlarını koruma amacıyla yeni önlemler aldı

Ticaret Bakanlığı , temel gıda ürünlerinde arz güvenliğini sağlamak ve spekülatif fiyat artışlarını önlemek amacıyla piyasaları yakından takip etmeye devam ediyor. Bakanlık, Tarım ve Orman Bakanlığı ile iş birliği yaparak üretici ve tüketici refahını gözeten ticaret politikalarını hayata geçirmeye yönelik adımlar atıyor.

Bu kapsamda, özellikle kanatlı hayvan yemi, beyaz et ve nişasta sektörleri için önemli bir üretim girdisi olan mısırda, 2024 yılı rekoltesinde olumsuz iklim koşulları ve küresel gelişmeler nedeniyle ciddi bir düşüş bekleniyor. Hem ülkemizde hem de dünya genelinde yaşanan bu gelişmelerin etkileri, Ticaret Bakanlığı tarafından yakından izleniyor.

Bakanlık, iç piyasada mısır arzında yaşanabilecek olası sıkıntıların gıda fiyatlarına yansımalarını önlemek için yeni bir düzenleme yaptı. Yerli üretimin karşılayamadığı ihtiyaçların sadece 1 milyon tonluk kısmı için 31 Aralık 2024'e kadar %5 gümrük vergisi ile tarife kontenjanı açıldı. Bu miktarı aşan ithalatlarda ise %130 gümrük vergisi uygulanmaya devam edecek.

Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile koordineli bir şekilde, piyasadaki arz, talep ve fiyat hareketlerini yakından takip etmeyi ve gerekli adımları zamanında atmayı sürdürecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.