,, ,

Türkan Şoray, Bozok Film Festivali’nde Gençlerle Buluştu

Magazin 12.10.2024 - 11:08, Güncelleme: 12.10.2024 - 11:08 3105 kez okundu.
 

Türkan Şoray, Bozok Film Festivali’nde Gençlerle Buluştu

Türkan Şoray, Yozgat Bozok Üniversitesi'nde öğrencilerle buluşarak okumanın önemini vurguladı ve gençlere ilham veren samimi açıklamalarda bulundu
Usta sanatçı Türkan Şoray , 3. Bozok Film Festivali kapsamında Yozgatlı öğrencilerle bir araya geldi. Yozgat Bozok Üniversitesi ’nin ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği, Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen söyleşide, okumanın önemine vurgu yaptı. Şoray, “Öğretmen olacaktım, ancak kendimi setlerde buldum. Gençlere tavsiyem: okuyun. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Keşke imkanı olan herkes okul yaptırsa ve çocuklarımız okusa” dedi. Öğrencilerin, “'Selvi Boylum Al Yazmalım' filmindeki Asya olsaydınız, kimi seçerdiniz?” sorusuna yanıt veren Şoray, “Ben de Cemşit’i seçerdim. Eğer İlyas’a gitseydim, final bu kadar etkili olmazdı. Gerçek hayatımda aşkımdan da ölsem, emek verene giderdim” şeklinde konuştu. Şoray’ın samimi açıklamaları, gençlere ilham vererek büyük bir beğeni topladı.
Türkan Şoray, Yozgat Bozok Üniversitesi'nde öğrencilerle buluşarak okumanın önemini vurguladı ve gençlere ilham veren samimi açıklamalarda bulundu

Usta sanatçı Türkan Şoray , 3. Bozok Film Festivali kapsamında Yozgatlı öğrencilerle bir araya geldi. Yozgat Bozok Üniversitesi ’nin ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği, Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen söyleşide, okumanın önemine vurgu yaptı. Şoray, “Öğretmen olacaktım, ancak kendimi setlerde buldum. Gençlere tavsiyem: okuyun. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Keşke imkanı olan herkes okul yaptırsa ve çocuklarımız okusa” dedi.

Öğrencilerin, “'Selvi Boylum Al Yazmalım' filmindeki Asya olsaydınız, kimi seçerdiniz?” sorusuna yanıt veren Şoray, “Ben de Cemşit’i seçerdim. Eğer İlyas’a gitseydim, final bu kadar etkili olmazdı. Gerçek hayatımda aşkımdan da ölsem, emek verene giderdim” şeklinde konuştu. Şoray’ın samimi açıklamaları, gençlere ilham vererek büyük bir beğeni topladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.