,, ,

Vincent Collet, Fransa Milli Takımı’ndan Ayrılıyor

Spor 15.08.2024 - 10:35, Güncelleme: 15.08.2024 - 10:36 16581+ kez okundu.
 

Vincent Collet, Fransa Milli Takımı’ndan Ayrılıyor

Vincent Collet, 15 yıl boyunca Fransa Milli Takımı’nı zirveye taşıdıktan sonra görevinden ayrılıyor.
Fransa Milli Basketbol Takımı'nın 61 yaşındaki tecrübeli koçu Vincent Collet , Nicolas Batum ve Nando De Colo gibi önemli oyuncuların milli takımdan emekli olmasının ardından görevinden ayrılıyor. Collet, 15 yıl boyunca Fransa'nın başında büyük başarılara imza atarak, takımını uluslararası arenada zirveye taşıdı. Collet, Fransa Milli Takımı ile 2013 yılında EuroBasket şampiyonluğu, 2011 ve 2022’de EuroBasket gümüş madalyası, 2015’te EuroBasket bronz madalyası, 2021’de Olimpiyat gümüş madalyası ve 2014 ile 2019’da Dünya Kupası bronz madalyası kazandı. Son olarak, Olimpiyat Oyunları’nda gümüş madalya kazanan Fransa, Collet yönetiminde büyük turnuvalarda sürekli başarı elde etti ve Collet, turnuvanın en iyi koçu ödülüne layık görüldü. Collet’nin milli takımdan ayrılması, Fransız basketbolu için bir dönemin sonu anlamına geliyor. Onun yönetiminde elde edilen başarılar, Fransa’yı basketbolda dünya çapında saygın bir konuma getirdi.
Vincent Collet, 15 yıl boyunca Fransa Milli Takımı’nı zirveye taşıdıktan sonra görevinden ayrılıyor.

Fransa Milli Basketbol Takımı'nın 61 yaşındaki tecrübeli koçu Vincent Collet , Nicolas Batum ve Nando De Colo gibi önemli oyuncuların milli takımdan emekli olmasının ardından görevinden ayrılıyor. Collet, 15 yıl boyunca Fransa'nın başında büyük başarılara imza atarak, takımını uluslararası arenada zirveye taşıdı.

Collet, Fransa Milli Takımı ile 2013 yılında EuroBasket şampiyonluğu, 2011 ve 2022’de EuroBasket gümüş madalyası, 2015’te EuroBasket bronz madalyası, 2021’de Olimpiyat gümüş madalyası ve 2014 ile 2019’da Dünya Kupası bronz madalyası kazandı. Son olarak, Olimpiyat Oyunları’nda gümüş madalya kazanan Fransa, Collet yönetiminde büyük turnuvalarda sürekli başarı elde etti ve Collet, turnuvanın en iyi koçu ödülüne layık görüldü.

Collet’nin milli takımdan ayrılması, Fransız basketbolu için bir dönemin sonu anlamına geliyor. Onun yönetiminde elde edilen başarılar, Fransa’yı basketbolda dünya çapında saygın bir konuma getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.