,, ,

Aykut Oray Kimdir ?

Kimdir 26.11.2022 - 16:01, Güncelleme: 27.11.2022 - 11:46 5839+ kez okundu.
 

Aykut Oray Kimdir ?

Aykut Oray Kimdir ?
Aykut Oray 3 Ekim 1942 yılında İstanbul'un Üsküdar ilçesinde doğdu. Bizimkiler dizisinin unutulmaz oyuncusu Katil Yavuz karakteri ile ünlendi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Ön Asya Dilleri ve Kültürleri bölümünden mezun olan Aykut Oray Hititoloji üzerine Yüksek Lisans da yaptı. 1961 yılında İstanbul Üniversitesi Talebe Birliği Gençlik Tiyatrosunda tiyatroya başlayan Aykut Oray tiyatrodan sonra dizi ve sinema oyunculuğuna da başladı. Özellikle Türk Televizyon tarihinin en uzun dizilerinden biri olan Bizimkiler dizisinde oynadığı, Horozcu ve Katil Yavuz karakteri ile hafızalarda yer etti. 2001 yılında Ayşen Gruda ile birlikte oynadığı mafya ve komedi içerikli diziyle de ekranların vazgeçilmez yüzlerinden biri oldu. Aykut Oray 1996 yapımı Gurbetçiler dizisinde rol aldı. Son sezonu olan 2002-2003 döneminde Çiçek Taksi dizisine katılarak Haydar karakterini canlandırdı. Aykut Oray bir dönem Marmara Üniversitesi Sinema-Televizyon bölümünde ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk dersleri verdi. Son olarak 2009 yılında gösterime giren İlker Ayrık, Gül Gölge, Billur Kalkavan ve Engin Altan Düzyatan ile birlikte rol aldığı Mezuniyet adlı filmde rol aldı. 11 Ağustos 2009 tarihinde Muğla'nun Köyceğiz ilçesinde geçirdiği bir kalp krizinden dolayı hayatını kaybeden Aykut Oray 'ın cenazesi Çengelköy Mezarlığında defnedildi. Aykut Oray Suhandan Oray ile evli ve 2 çocuk babasıydı.
Aykut Oray Kimdir ?

Aykut Oray 3 Ekim 1942 yılında İstanbul'un Üsküdar ilçesinde doğdu. Bizimkiler dizisinin unutulmaz oyuncusu Katil Yavuz karakteri ile ünlendi.
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Ön Asya Dilleri ve Kültürleri bölümünden mezun olan Aykut Oray Hititoloji üzerine Yüksek Lisans da yaptı. 1961 yılında İstanbul Üniversitesi Talebe Birliği Gençlik Tiyatrosunda tiyatroya başlayan Aykut Oray tiyatrodan sonra dizi ve sinema oyunculuğuna da başladı.


Özellikle Türk Televizyon tarihinin en uzun dizilerinden biri olan Bizimkiler dizisinde oynadığı, Horozcu ve Katil Yavuz karakteri ile hafızalarda yer etti. 2001 yılında Ayşen Gruda ile birlikte oynadığı mafya ve komedi içerikli diziyle de ekranların vazgeçilmez yüzlerinden biri oldu.


Aykut Oray 1996 yapımı Gurbetçiler dizisinde rol aldı. Son sezonu olan 2002-2003 döneminde Çiçek Taksi dizisine katılarak Haydar karakterini canlandırdı.


Aykut Oray bir dönem Marmara Üniversitesi Sinema-Televizyon bölümünde ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk dersleri verdi.


Son olarak 2009 yılında gösterime giren İlker Ayrık, Gül Gölge, Billur Kalkavan ve Engin Altan Düzyatan ile birlikte rol aldığı Mezuniyet adlı filmde rol aldı.


11 Ağustos 2009 tarihinde Muğla'nun Köyceğiz ilçesinde geçirdiği bir kalp krizinden dolayı hayatını kaybeden Aykut Oray 'ın cenazesi Çengelköy Mezarlığında defnedildi. Aykut Oray Suhandan Oray ile evli ve 2 çocuk babasıydı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.