,, ,

çalıkuşu romanı konusu nedir

Kitap 13.06.2023 - 10:13, Güncelleme: 13.06.2023 - 10:15 45530+ kez okundu.
 

çalıkuşu romanı konusu nedir

çalıkuşu romanı konusu nedir
Çalıkuşu, Reşat Nuri Güntekin ’in yazdığı ve 1922’de Vakit Gazetesi’nde tefrika edilen bir romandır. Romanın konusu, bir subay kızı olan Feride ile teyzesinin oğlu Kamuran arasında yaşanan ve araya birçok engel girmesine rağmen birbirlerine karşı bitmeyen aşklarını anlatır. Feride, nişanlısının kendisini aldattığını öğrenince, kendini öğretmenlik mesleğine adar ve Anadolu’da çeşitli köylerde görev yapar. Roman, Feride’nin yaşadığı maceraları, tanık olduğu toplumsal sorunları, karşılaştığı zorlukları ve aşkını unutamamasını gerçekçi bir dille anlatır. Romanın teması, eğer ortada gerçek bir aşk söz konusu ise araya kimler girerse girsin bu aşka kimse engel olamazdır. Ayrıca roman, kadınların toplumda var olma mücadelesi, öğretmenlik mesleğinin önemi, Anadolu’nun yoksulluğu ve eksikliği gibi konulara da değinir. Roman, Türk edebiyatında Anadolu’ya geçişin sembolü olarak kabul edilir2. Romanın sinema, televizyon dizisi, tiyatro ve bale uyarlamaları da yapılmıştır. Romanın yazarı Reşat Nuri Güntekin , 1889-1956 yılları arasında yaşamış ünlü bir romancı, hikâyeci ve oyun yazarıdır
çalıkuşu romanı konusu nedir

Çalıkuşu, Reşat Nuri Güntekin ’in yazdığı ve 1922’de Vakit Gazetesi’nde tefrika edilen bir romandır. Romanın konusu, bir subay kızı olan Feride ile teyzesinin oğlu Kamuran arasında yaşanan ve araya birçok engel girmesine rağmen birbirlerine karşı bitmeyen aşklarını anlatır. Feride, nişanlısının kendisini aldattığını öğrenince, kendini öğretmenlik mesleğine adar ve Anadolu’da çeşitli köylerde görev yapar. Roman, Feride’nin yaşadığı maceraları, tanık olduğu toplumsal sorunları, karşılaştığı zorlukları ve aşkını unutamamasını gerçekçi bir dille anlatır.

Romanın teması, eğer ortada gerçek bir aşk söz konusu ise araya kimler girerse girsin bu aşka kimse engel olamazdır. Ayrıca roman, kadınların toplumda var olma mücadelesi, öğretmenlik mesleğinin önemi, Anadolu’nun yoksulluğu ve eksikliği gibi konulara da değinir. Roman, Türk edebiyatında Anadolu’ya geçişin sembolü olarak kabul edilir2.

Romanın sinema, televizyon dizisi, tiyatro ve bale uyarlamaları da yapılmıştır. Romanın yazarı Reşat Nuri Güntekin , 1889-1956 yılları arasında yaşamış ünlü bir romancı, hikâyeci ve oyun yazarıdır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.