,, ,

Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan'daki Güvenlik Durumuna İlişkin Açıklama: Tahliye Planları Hazır

Dünya 01.10.2024 - 18:02, Güncelleme: 01.10.2024 - 18:04 1896 kez okundu.
 

Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan'daki Güvenlik Durumuna İlişkin Açıklama: Tahliye Planları Hazır

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’daki güvenlik durumunun kötüleşme ihtimaline karşı Türk vatandaşlarının tahliyesi için planlama yapıldığını duyurdu. Vatandaşlar, Konsolosluk Çağrı Merkezi’ne başvurabilirler.
Dışişleri Bakanlığı , sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Lübnan ’daki güvenlik durumunun daha da kötüye gitme ihtimali olduğunu duyurdu. Bu çerçevede, Lübnan’da bulunan Türk vatandaşlarına yönelik gerekli planlamaların ilgili kurumlarla eş güdüm içinde yapıldığı belirtildi. Bakanlık, vatandaşların deniz veya hava yoluyla tahliye edilebilmesi için alternatif planların hazırlandığını vurguladı. Açıklamada, süreci yönetmek amacıyla “Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon ve Destek Merkezi”nin kurulduğu ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile Göç İdaresi Başkanlığı görevlilerinden oluşan bir heyetin sahadaki çalışmalarını sürdürdüğü bilgisi paylaşıldı. Tahliyeye dahil edilmek isteyen vatandaşlar, 24 saat hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi (+90 312 292 29 29) aracılığıyla başvurularını iletebilecekler. Bakanlık, Lübnan’da bulunan vatandaşların tahliye sürecine dair gelişmeleri ve Beyrut Büyükelçiliği’nin duyurularını yakından takip etmeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca, diğer ülke vatandaşlarının Türkiye üzerinden tahliyesine ilişkin esasların da belirlendiği ve şu ana kadar 20’ye yakın ülkenin destek talebinde bulunduğu kaydedildi.
Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’daki güvenlik durumunun kötüleşme ihtimaline karşı Türk vatandaşlarının tahliyesi için planlama yapıldığını duyurdu. Vatandaşlar, Konsolosluk Çağrı Merkezi’ne başvurabilirler.

Dışişleri Bakanlığı , sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Lübnan ’daki güvenlik durumunun daha da kötüye gitme ihtimali olduğunu duyurdu. Bu çerçevede, Lübnan’da bulunan Türk vatandaşlarına yönelik gerekli planlamaların ilgili kurumlarla eş güdüm içinde yapıldığı belirtildi. Bakanlık, vatandaşların deniz veya hava yoluyla tahliye edilebilmesi için alternatif planların hazırlandığını vurguladı.

Açıklamada, süreci yönetmek amacıyla “ Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon ve Destek Merkezi”nin kurulduğu ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile Göç İdaresi Başkanlığı görevlilerinden oluşan bir heyetin sahadaki çalışmalarını sürdürdüğü bilgisi paylaşıldı.

Tahliyeye dahil edilmek isteyen vatandaşlar, 24 saat hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi (+90 312 292 29 29) aracılığıyla başvurularını iletebilecekler.

Bakanlık, Lübnan’da bulunan vatandaşların tahliye sürecine dair gelişmeleri ve Beyrut Büyükelçiliği’nin duyurularını yakından takip etmeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca, diğer ülke vatandaşlarının Türkiye üzerinden tahliyesine ilişkin esasların da belirlendiği ve şu ana kadar 20’ye yakın ülkenin destek talebinde bulunduğu kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.