,, ,

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Duyurdu: "NARKOÇELİK-32" Operasyonlarıyla 59 İlde Zehir Tacirlerine Büyük Darbe

Asayiş 14.08.2024 - 09:56, Güncelleme: 14.08.2024 - 09:57 7452+ kez okundu.
 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Duyurdu: "NARKOÇELİK-32" Operasyonlarıyla 59 İlde Zehir Tacirlerine Büyük Darbe

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 59 ilde düzenlenen operasyonlarda 3.7 ton uyuşturucu ele geçirildiğini ve 520 zehir tacirinin yakalandığını duyurdu.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , 59 ilde düzenlenen "NARKOÇELİK-32" operasyonları kapsamında yerel suç örgütlerine ve uyuşturucu madde imalatçılarına karşı büyük bir başarı elde edildiğini duyurdu. Operasyonlarda 3 ton 746 kilogram uyuşturucu madde ve 861 bin 90 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Toplamda 520 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalanarak adalete teslim edildi. Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız," ifadelerini kullandı. 59 İlde Dev Operasyonlar Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlüklerinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda; 1300 ekip, 3250 personel, 18 hava aracı ve 46 narkotik dedektör köpeği görev aldı. İstanbul, Gaziantep, İzmir, Ankara, Diyarbakır, Şanlıurfa, Antalya, Bursa, Adana, Kırklareli, Kocaeli, Samsun, Bitlis, Konya, Edirne, Balıkesir, Ordu, Mersin, Kilis, Kayseri, Bolu, Sakarya, Van, Kütahya, Yalova, Kahramanmaraş, Trabzon, Aksaray, Çorum, Isparta, Batman, Aydın, Denizli, Mardin, Giresun, Kırşehir, Osmaniye, Yozgat, Erzurum, Eskişehir, Manisa, Muğla, Düzce, Iğdır, Rize, Şırnak, Siirt, Hatay, Malatya, Tekirdağ, Adıyaman, Ağrı, Bilecik, Elazığ, Kars, Tokat, Uşak, Zonguldak ve Niğde illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. İstanbul'dan Diyarbakır'a Başarı Hikayeleri İstanbul: Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen operasyonda 208,5 kg metamfetamin, 149,5 kg esrar, 65 kg kokain, 50 kg eroin ve 33 bin 400 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonda 46 sokak satıcısı yakalandı, 43'ü tutuklandı. Diyarbakır: 1 ton 198 kg skunk ele geçirilen operasyonda 23 sokak satıcısı yakalandı. Şanlıurfa: 710,5 kg skunk ele geçirilirken, 6 sokak satıcısı yakalandı. Edirne: Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün ortak operasyonunda 292 kg skunk ele geçirildi ve 2 zehir taciri yakalandı. Osmaniye: 244,5 kg skunk ele geçirildi, 7 sokak satıcısı yakalandı. Diğer Başarılı Operasyonlar Gaziantep’te 133,5 kg skunk ve 8 kg metamfetamin; İzmir’de 124 kg 650 gr skunk, 79 kg esrar ve 492 bin 479 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Niğde, Adana, Kayseri, Amasya, Mersin, Hatay, Erzurum ve Konya’da da başarılı operasyonlar düzenlenerek, çok sayıda zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi ve Edirne Gümrük Muhafaza ekiplerini tebrik etti. Bu tür operasyonların devam edeceğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, uyuşturucu ile mücadelenin aralıksız süreceğini belirtti.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 59 ilde düzenlenen operasyonlarda 3.7 ton uyuşturucu ele geçirildiğini ve 520 zehir tacirinin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , 59 ilde düzenlenen "NARKOÇELİK-32" operasyonları kapsamında yerel suç örgütlerine ve uyuşturucu madde imalatçılarına karşı büyük bir başarı elde edildiğini duyurdu. Operasyonlarda 3 ton 746 kilogram uyuşturucu madde ve 861 bin 90 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Toplamda 520 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalanarak adalete teslim edildi.

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız," ifadelerini kullandı.

59 İlde Dev Operasyonlar

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlüklerinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda; 1300 ekip, 3250 personel, 18 hava aracı ve 46 narkotik dedektör köpeği görev aldı. İstanbul, Gaziantep, İzmir, Ankara, Diyarbakır, Şanlıurfa, Antalya, Bursa, Adana, Kırklareli, Kocaeli, Samsun, Bitlis, Konya, Edirne, Balıkesir, Ordu, Mersin, Kilis, Kayseri, Bolu, Sakarya, Van, Kütahya, Yalova, Kahramanmaraş, Trabzon, Aksaray, Çorum, Isparta, Batman, Aydın, Denizli, Mardin, Giresun, Kırşehir, Osmaniye, Yozgat, Erzurum, Eskişehir, Manisa, Muğla, Düzce, Iğdır, Rize, Şırnak, Siirt, Hatay, Malatya, Tekirdağ, Adıyaman, Ağrı, Bilecik, Elazığ, Kars, Tokat, Uşak, Zonguldak ve Niğde illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

İstanbul'dan Diyarbakır'a Başarı Hikayeleri

  • İstanbul: Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen operasyonda 208,5 kg metamfetamin, 149,5 kg esrar, 65 kg kokain, 50 kg eroin ve 33 bin 400 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonda 46 sokak satıcısı yakalandı, 43'ü tutuklandı.

  • Diyarbakır: 1 ton 198 kg skunk ele geçirilen operasyonda 23 sokak satıcısı yakalandı.

  • Şanlıurfa: 710,5 kg skunk ele geçirilirken, 6 sokak satıcısı yakalandı.

  • Edirne: Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün ortak operasyonunda 292 kg skunk ele geçirildi ve 2 zehir taciri yakalandı.

  • Osmaniye: 244,5 kg skunk ele geçirildi, 7 sokak satıcısı yakalandı.

Diğer Başarılı Operasyonlar

Gaziantep’te 133,5 kg skunk ve 8 kg metamfetamin; İzmir’de 124 kg 650 gr skunk, 79 kg esrar ve 492 bin 479 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Niğde, Adana, Kayseri, Amasya, Mersin, Hatay, Erzurum ve Konya’da da başarılı operasyonlar düzenlenerek, çok sayıda zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi ve Edirne Gümrük Muhafaza ekiplerini tebrik etti. Bu tür operasyonların devam edeceğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, uyuşturucu ile mücadelenin aralıksız süreceğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.