,, ,

Sinop'un Ayancık İlçesinde Dolandırıcılık Olayı: Şüpheliler Yakalandı

Asayiş 12.08.2024 - 12:48, Güncelleme: 12.08.2024 - 12:48 7713+ kez okundu.
 

Sinop'un Ayancık İlçesinde Dolandırıcılık Olayı: Şüpheliler Yakalandı

Sinop Ayancık’ta kendilerini jandarma olarak tanıtan dolandırıcılar, yaşlı çifti dolandırdı. Polis ekipleri şüphelileri yakaladı ve çalınan eşyaları geri aldı.
Sinop 'un Ayancık ilçesinde kendilerini jandarma personeli olarak tanıtarak yaşlı bir çifti dolandıran şahıslar, polis ekipleri tarafından yakalandı. Edinilen bilgilere göre, S.D. ve A.D. isimli yaşlı çift, dolandırıcıların hedefi oldu. Şüpheliler, yaşlı çifti sabit hat üzerinden arayarak "Kimlik bilgileriniz hırsızlık suçunda kullanıldı. Durumu düzeltmek için Jandarma Komutanlığına gelmeniz gerekiyor" şeklinde kandırdı. Bu yalan üzerine S.D. evden ayrılırken, evde yalnız kalan A.D.'yi ziyaret eden şüpheliler, evde bulunan değerli eşyaları çaldı. Çalınan eşyalar arasında 6 yarım cumhuriyet altını, 4 tam cumhuriyet altını, 1 bilezik, 1 altın zincir, 1,270 dolar ve 200 euro bulundu. Olayın ardından Ayancık İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin Kastamonu'nun Araç ilçesine kaçtığını tespit etti. Emniyet güçleri düzenledikleri operasyonla şüphelileri yakaladı ve çalınan altın ve paraları geri aldı. Adli makamlara çıkarılan şüpheliler, tutuklanarak ceza infaz kurumuna gönderildi.
Sinop Ayancık’ta kendilerini jandarma olarak tanıtan dolandırıcılar, yaşlı çifti dolandırdı. Polis ekipleri şüphelileri yakaladı ve çalınan eşyaları geri aldı.

Sinop 'un Ayancık ilçesinde kendilerini jandarma personeli olarak tanıtarak yaşlı bir çifti dolandıran şahıslar, polis ekipleri tarafından yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, S.D. ve A.D. isimli yaşlı çift, dolandırıcıların hedefi oldu. Şüpheliler, yaşlı çifti sabit hat üzerinden arayarak "Kimlik bilgileriniz hırsızlık suçunda kullanıldı. Durumu düzeltmek için Jandarma Komutanlığına gelmeniz gerekiyor" şeklinde kandırdı. Bu yalan üzerine S.D. evden ayrılırken, evde yalnız kalan A.D.'yi ziyaret eden şüpheliler, evde bulunan değerli eşyaları çaldı. Çalınan eşyalar arasında 6 yarım cumhuriyet altını, 4 tam cumhuriyet altını, 1 bilezik, 1 altın zincir, 1,270 dolar ve 200 euro bulundu.

Olayın ardından Ayancık İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin Kastamonu'nun Araç ilçesine kaçtığını tespit etti. Emniyet güçleri düzenledikleri operasyonla şüphelileri yakaladı ve çalınan altın ve paraları geri aldı. Adli makamlara çıkarılan şüpheliler, tutuklanarak ceza infaz kurumuna gönderildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.