,, ,

Gevaş'ta Öğrenci Heimlich Manevrası ile Kurtarıldı

Gündem 04.10.2024 - 14:27, Güncelleme: 04.10.2024 - 14:29 1915 kez okundu.
 

Gevaş'ta Öğrenci Heimlich Manevrası ile Kurtarıldı

Van Gevaş’ta 3. sınıf öğrencisi Sabır Fırat Adakan, öğretmen Mesut Kaçak’ın heimlich manevrası ile kurtarıldı
Van 'ın Gevaş ilçesinde, Kızıltaş Necibe-Ahmet Coşkun İlkokulu'nda öğle arası yemeği sırasında korkutan bir olay yaşandı. 3. sınıf öğrencisi Sabır Fırat Adakan , yemek yediği esnada nefes borusuna yiyecek kaçması sonucu nefes almakta zorlanmaya başladı. Durumu fark eden öğrenci, lavaboya gitmek üzere sınıftan çıktı. O sırada koridorda bulunan okulun öğretmenlerinden Mesut Kaçak , nefes almakta güçlük çeken öğrenciyi gördü ve hemen müdahale etti. Kaçak, Sabır Fırat Adakan’a heimlich manevrası uygulayarak, nefes borusuna kaçan yiyeceği başarılı bir şekilde çıkarmayı başardı. Olayın ardından öğrencinin durumu hızla normale dönerken, yaşanan bu anlar okulun güvenlik kameralarına da yansıdı. Öğrenci ve öğretmenin hızlı müdahalesi, okul yönetimi ve veliler tarafından büyük bir takdirle karşılandı. Eğitimciler, bu tür durumlarda doğru bilgiye sahip olmanın ve hızlı müdahalenin hayati önem taşıdığını vurguladı.
Van Gevaş’ta 3. sınıf öğrencisi Sabır Fırat Adakan, öğretmen Mesut Kaçak’ın heimlich manevrası ile kurtarıldı

Van 'ın Gevaş ilçesinde, Kızıltaş Necibe-Ahmet Coşkun İlkokulu'nda öğle arası yemeği sırasında korkutan bir olay yaşandı. 3. sınıf öğrencisi Sabır Fırat Adakan , yemek yediği esnada nefes borusuna yiyecek kaçması sonucu nefes almakta zorlanmaya başladı.

Durumu fark eden öğrenci, lavaboya gitmek üzere sınıftan çıktı. O sırada koridorda bulunan okulun öğretmenlerinden Mesut Kaçak , nefes almakta güçlük çeken öğrenciyi gördü ve hemen müdahale etti. Kaçak, Sabır Fırat Adakan’a heimlich manevrası uygulayarak, nefes borusuna kaçan yiyeceği başarılı bir şekilde çıkarmayı başardı.

Olayın ardından öğrencinin durumu hızla normale dönerken, yaşanan bu anlar okulun güvenlik kameralarına da yansıdı. Öğrenci ve öğretmenin hızlı müdahalesi, okul yönetimi ve veliler tarafından büyük bir takdirle karşılandı. Eğitimciler, bu tür durumlarda doğru bilgiye sahip olmanın ve hızlı müdahalenin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.