,, ,

Ulaş Tarım İşletmesi’nde Kangal Akkaraman Koyun Yetiştiriciliği için Koç Katımı Gerçekleştirildi

Gündem 04.10.2024 - 14:23, Güncelleme: 04.10.2024 - 14:23 1811 kez okundu.
 

Ulaş Tarım İşletmesi’nde Kangal Akkaraman Koyun Yetiştiriciliği için Koç Katımı Gerçekleştirildi

Ulaş Tarım İşletmesi, 2025 yılı üretim sezonu için 8 bin baş ana koyuna koç katımını başarıyla tamamladı.
Sivas ilinde bulunan Ulaş Tarım İşletmesi , Kangal Akkaraman koyun ırkı yetiştiriciliği kapsamında 2025 yılı üretim sezonu için koç katımını başarıyla tamamladı. İşletme, bu sezon 8 bin baş ana koyuna koç katımı gerçekleştirerek, 2025 yılının Mart ayında başlaması planlanan doğum sezonu için hazırlıklarını hızlandırdı. Doğumların sorunsuz bir şekilde ilerlemesi ve hedeflenen 10 bin 400 baş kuzu doğumuna ulaşılması için dikkatli bir hazırlık süreci yürütülüyor. İşletme yetkilileri, bu süreçte tüm detayların titizlikle gözden geçirildiğini ve gerekli önlemlerin alındığını belirtiyor. Ulaş Tarım İşletmesi, Türkiye İşletmeciliği Geliştirme ve Eğitimi Merkezi (TİGEM) bünyesindeki diğer işletmeler arasında, Kangal Akkaraman koyunlarına yönelik koruyucu hekimlik hizmetlerini en iyi şekilde uygulayan bir merkez olarak öne çıkıyor. Koç katımı öncesinde hem koçlar hem de koyunlar için sağlık taramaları yapılarak, gerekli aşılamalar titizlikle gerçekleştiriliyor. Ayrıca, sürülerin döl verimliliğini artırmak amacıyla "flushing" olarak bilinen özel besleme programı uygulanıyor. Bu program, koç katımından önce başlayan ve katım süresince devam eden bir süreç olup, koyunların vücut kondisyonunu iyileştirerek çiftleşme başarısını ve doğum oranlarını artırmayı hedefliyor. Ulaş Tarım İşletmesi’nde yürütülen bu çalışmalar, yerli koyun ırklarının sürdürülebilir üretimine önemli bir katkı sağlıyor. İşletme, hem yerel ekonomiye destek olmayı hem de kaliteli üretimi artırmayı amaçlıyor.
Ulaş Tarım İşletmesi, 2025 yılı üretim sezonu için 8 bin baş ana koyuna koç katımını başarıyla tamamladı.

Sivas ilinde bulunan Ulaş Tarım İşletmesi , Kangal Akkaraman koyun ırkı yetiştiriciliği kapsamında 2025 yılı üretim sezonu için koç katımını başarıyla tamamladı. İşletme, bu sezon 8 bin baş ana koyuna koç katımı gerçekleştirerek, 2025 yılının Mart ayında başlaması planlanan doğum sezonu için hazırlıklarını hızlandırdı.

Doğumların sorunsuz bir şekilde ilerlemesi ve hedeflenen 10 bin 400 baş kuzu doğumuna ulaşılması için dikkatli bir hazırlık süreci yürütülüyor. İşletme yetkilileri, bu süreçte tüm detayların titizlikle gözden geçirildiğini ve gerekli önlemlerin alındığını belirtiyor.

Ulaş Tarım İşletmesi, Türkiye İşletmeciliği Geliştirme ve Eğitimi Merkezi (TİGEM) bünyesindeki diğer işletmeler arasında, Kangal Akkaraman koyunlarına yönelik koruyucu hekimlik hizmetlerini en iyi şekilde uygulayan bir merkez olarak öne çıkıyor. Koç katımı öncesinde hem koçlar hem de koyunlar için sağlık taramaları yapılarak, gerekli aşılamalar titizlikle gerçekleştiriliyor.

Ayrıca, sürülerin döl verimliliğini artırmak amacıyla "flushing" olarak bilinen özel besleme programı uygulanıyor. Bu program, koç katımından önce başlayan ve katım süresince devam eden bir süreç olup, koyunların vücut kondisyonunu iyileştirerek çiftleşme başarısını ve doğum oranlarını artırmayı hedefliyor.

Ulaş Tarım İşletmesi’nde yürütülen bu çalışmalar, yerli koyun ırklarının sürdürülebilir üretimine önemli bir katkı sağlıyor. İşletme, hem yerel ekonomiye destek olmayı hem de kaliteli üretimi artırmayı amaçlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.